Να μας δώσεις τα εύσημα, αλλά…

Article featured image
Article featured image

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, ο άνθρωπος που, πριν έναν χρόνο, επέβαλε το «κούρεμα» καταθέσεων, καθ’ υπόδειξιν του γερμανικού άξονα αλλά και με τη συγκατάβαση των δικών μας.

Ο Γερούν Ντάισεμπλουμ αναμένεται να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στην κυβέρνηση για το έργο, που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα, στον απόηχο των ευσήμων, που δίνουν στις κυπριακές αρχές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής της κυπριακής οικονομίας. Παράλληλα, θα καλέσει τις κυπριακές αρχές να συνεχίσουν τους ρυθμούς υλοποίησης του μνημονίου, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία της οικονομίας και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο Πρόεδρος του Eurogroup αναμένεται να τονίσει ότι πρέπει να συνεχιστεί η υλοποίηση του προϋπολογισμού, να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία και να συνεχιστούν με έντονους ρυθμούς οι προσπάθειες για δημιουργία συνθηκών, που θα επιτρέψουν την επιστροφή της χώρας σε ανάπτυξη. 

Αναφορικά με την τήρηση του μνημονίου, ναι, είμαστε πιστοί στρατιώτες. Το ξέρει και γι’ αυτό θα πάρουμε τα εύσημα που μας «αξίζουν». Ας ρίξει όμως και καμιά ματιά στους αριθμούς των ποσοστών της ανεργίας ο κύριος Ντάισεμπλουμ, στους αριθμούς των συμπολιτών μας που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας, στους αριθμούς των επιχειρήσεων που κατεβάζουν ρολά και τέλος, στους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών όλων αυτών που ευθύνονται για την κατάστασή μας και παρ’ όλα αυτά μένουν ατιμώρητοι…

Για την ιστορία να πούμε πως ο κ. Ντάισεμπλουμ θα έχει στις 8.30 το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδηα, αργότερα θα γίνει δεκτός από τον ΠτΔ, ενώ στις 11 θα έχει συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, με την οποία θα συζητήσει την παρούσα οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ