Οι άγγελοι του Πούτιν στην Κριμαία

Article featured image
Article featured image

Ένα κλαμπ μηχανόβιων, των περίφημων Λυκανθρώπων της Μόσχας, που αποκαλούνται και οι «Αγγελοι του Πούτιν» κατέφθασε στην Κριμαία, με προσωπική εντολή του Ρώσου Προέδρου.

Επικεφαλής τους είναι ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, γνωστός και ως «Χειρούργος» και καταφθάνει εκεί για να δώσει το μήνυμα στην επαναστατική κυβέρνηση του Κιέβου ότι οι Ρώσοι της Κριμαίας δεν είναι μόνοι.Ο Ζαλντοστάνοβ, ο οποίος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με στενή φιλία με τον Ρώσο ηγέτη, είναι ο αρχηγός των... «Λυκάνθρωπων» ή «Night Wolves», ήτοι του μεγαλύτερου κλαμπ μηχανόβιων της Ρωσίας, με πάνω από 5.000 μέλη.

Οι Λυκάνθρωποι αυτοαποκαλούνται παθιασμένοι πατριωτικοί και πιστεύουν πως «όπου βρίσκονται οι ίδιοι πρέπει να θεωρείται ρωσικό έδαφος». Ιδρύθηκαν την δεκαετία του 80 κατά τη διάρκεια της Περεστρόικα με αντισοβιετικά φρονήματα κι ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως απορρίπτουν όλους τους νόμους, γραπτούς και άγραφους, και όλα τα πολιτικά ή θρησκευτικά κινήματα.

Όπως μεταδίδουν απεσταλμένοι διεθνών Μέσων, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν- Ζαλντοστάνοβ, οι Λυκάνθρωποι οργάνωσαν μια μαζική μηχανοκίνητη πορεία από την βορειοανατολική Ουκρανία στις ρωσόφωνες περιοχές της Κριμαίας, με στόχο να βοηθήσουν τις εκει φιλορωσικές δυνάμεις πολιτοφυλακής.

Μέλος τους δήλωσε: «Δεν θέλουμε να γίνει στην Κριμαία ότι έγινε στο Κίεβο. Ναζί και ληστές κατέλαβαν την εξουσία εκεί. Και αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Οι Λυκάνθρωποι έφτασαν ήδη στη Συμφερόπολη:

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα της Κριμαίας ο αρχηγός των Λυκανθρώπων όταν έφτασε στη Συμφερόπολη ρώτησε τους ανθρώπους «αν χρειάζονται κάτι». Δήλωσε ότι το κλαμπ του σκοπεύει να μοιράσει ανθρωπιστική βοήθεια και πρόσθεσε ότι φάρμακα και άλλα αγαθά θα έρθουν στην Συμφερόπολη από το Στάλινγκραντ.


Πηγή: Athens Magazine

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ