Ας το πάρει το ποτάμι

Article featured image
Article featured image

«Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Γιατί σήμερα απαιτούνται λύσεις», τόνισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης κατά την επίσημη παρουσίαση της πρόσφατα εξαγγελθείσας πολιτικής κίνησης της οποίας ηγείται.

«Από τα παιδικά μου χρόνια προσδιορίζομαι ως αριστερός. Το θέμα όμως είναι τι ορίζεται ως αριστερό σήμερα. Π.χ. η Αριστερά αρνείται την αξιολόγηση που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είναι μείζον αίτημα της Αριστεράς». Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως με το «Ποτάμι» θα 'ναι όλα επαναστατικά, αλλά έσπευσε να δεσμευθεί πως «θα 'ναι όλα διαφορετικά». Η διενέργεια εκλογών κάθε τέσσερα χρόνια, μια μικρότερη Βουλή και η αλλαγή του εκλογικού συστήματος προς το αναλογικότερο είναι τρεις βασικοί άξονες στους οποίους πιστεύει «Το Ποτάμι» και οι οποίοι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Στα γεννητούρια του «Ποταμιού» παραβρέθηκαν δεκάδες συνεργάτες και συνάδελφοί του Θεοδωράκη, που υποδέχθηκαν το νέο πολιτικό μωρό της ελληνικής δημοκρατίας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε ταυτόχρονα την αποχώρησή του από τη δημοσιογραφία, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στις ευρωεκλογές, που θα κρίνουν και το μέλλον της νεογέννητης παράταξής του.

Οι επικριτές της προσπάθειας του δημοσιογράφου, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός από τις τηλεοπτικές εκπομπές του, αλλά και ως επικεφαλής του διαδικτυακού ιστότοπου «protagon», την παρομοιάζουν με το Κίνημα του Ιταλού ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προτίμηση του ενός τετάρτου του εκλογικού σώματος της γειτονικής χώρας, διοικώντας το κόμμα του διαδικτυακά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ