Γκέι χάρτης

Article featured image
Article featured image

Ένας πολύ ενδιαφέρον παγκόσμιος χάρτης που απεικονίζει το στάτους της αποδοχής της ομοφυλοφιλίας και που δημοσιεύτηκε από το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου.

Το Ιράν, η Μαυριτανία, η Νιγηρία, η Σαουδική Αραβία, η Σομαλία, το Σουδάν και η Υεμένη είναι οι επτά χώρες που βρίσκονται ακόμη σε πλήρη σκοταδισμό και έχουν σε ισχύ τη θανατική ποινή. Πολύ περισσότερες χώρες θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ποινικό αδίκημα.

Με βαθύ πράσινο απεικονίζονται οι χώρες στις οποίες υπάρχει νομική προστασία, με ανοιχτό πράσινο οι χώρες που απλά δεν θεωρούν την ομοφυλοφιλία παράνομη, με ανοιχτό μώβ οι χώρες στις οποίες η ομοφυλοφιλία θεωρείται ως ποινικό αδίκημα και με βαθύ μώβ όσες καταδικάζουν τα γκέι άτομα σε θάνατο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Oι πλούσιοι Αμερικανοί τρώνε από προσφορές, για να ζουν (luxury) εμπειρίες

Article featured image

Έρευνα αποκαλύπτει τα πλεονεκτήματα των κοκκινομάλληδων για την υγεία

Article featured image

Τουρίστρια άγγιξε τα γεννητικά όργανα διάσημου μνημείου αλλά δεν πήγε καθόλου καλά