Η γειτονιά του Μάριου Ιωάννου

Article featured image
Article featured image

Με την παρούσα, ο Μάριος Ιωάννου μας κάνει την τιμή να εγκαινιάσει μαζί μας μια σειρά μίνι συνεντεύξεων, στις οποίες ενδιαφέρουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών θα μας μιλούν για πτυχές της καθημερινότητας τους, όπως είναι για παράδειγμα η γειτονιά τους.

Που μένεις;

Μένω στην παραλιακή Λεμεσό, ακριβώς απέναντι από τον Μόλο. Το σπίτι μου βλέπει θάλασσα.

Τι βλέπεις από το μπαλκόνι σου;

Από το μπαλκόνι μου βλέπω θάλασσα και γλάρους και βαπόρια και βαρκούλες και χειμερινούς κολυμβητές .

Τον πρωινό σου καφέ πού τον πίνεις και πώς;

Πολλά καλά κάμνεις και με ρωτάς γιατί μου θυμίζεις πως πρέπει να δώσω σημασία σε αυτό. Τον καφέ μου πάντα κυπριακό με ολίγη πίνω τον μέσα στο αυτοκίνητο αν έχω αργήσει για τις δουλειές μου ή στον καναπέ που βλέπει πάλι θάλασσα και βλέπεται από πολύ, πολύ ήλιο.

Έχεις φίλους στη γειτονιά;

Ο Αντρέας και η Στέφανη που φάγαμε φασολάδα παρέα την προηγούμενη βδομάδα. O Αντρέας είναι ένας μοναδικός μπάρμαν που ασκεί τέχνη κανονικά και η Στέφανη είναι χορεύτρια, με την οποία έχω τη χαρά να συνεργάζομαι σε cabaret show που θα μπορείτε να απολαμβάνετε στο SIDE B στη Λεμεσό. Μη ξεχάσω και τον Κουβανό γείτονα μου τον Ρομάν που μένει στον ίδιο όροφο με μένα, παίζει σάλτσα στο cd player του κάθε μέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση και κάνει το κτίριο να ηχεί σαν να είναι κάθε μέρα γιορτή. Καμιά φορά χορεύω στους ρυθμούς που βάζει.

Τι σου αρέσει στη γειτονιά σου και τι θα ήθελες να ήταν διαφορετικό;

Μια χαρά η γειτονιά μου. Έχει ζαχαροπλαστείο, σουβλατζίδικο, φρουταρία, γιαγιάδες στο κατώφλι τους καθισμένες, πλανόδιους που πουλάνε φράουλες είναι και η πρώην βιβλιοθήκη της Λεμεσού. Τι άλλο να θέλω. Αυτά η μεριά που είναι η είσοδος του σπιτιού. Η μεριά που βλέπει το μπαλκόνι έχει όπως σας είπα απέραντο γαλάζιο. Είμαι ευτυχισμένος εδώ.

 

Αυτή την περίοδο, ο Μάριος κάνει παιδικό θέατρο, στο θέατρο Αιώρα στη Λεμεσό. Το έργο λέγεται «Ο καθρέφτης που δεν μασά τα λόγια του», το έχει γράψει και σκηνοθετήσει η Πωλίνα Θρασυβουλίδου, θα παίζει για όλα τα Σαββατοκύριακα του Απριλίου και είναι για τον Μάριο μια τέλεια εμπειρία. Ακολουθεί η «ΜΑΙΡΑ» ένας μονόλογος του Μιχάλη Παπαδόπουλου γραμμένος για μια κατά συρροή δολοφόνο, στην οποία ο Μάριος σκηνοθετεί τη Δανάη Χρίστου καθώς και μια σημαντική για τον ίδιο παράσταση device που θα ανέβει στο Ριάλτο και θα έχει τον τίτλο «The Fear Industry». Εκεί θα παίζει ως ηθοποιός. Θα ήθελα να πει πολλά πάνω σε αυτή την παράσταση μα για την ώρα θα αρκεστεί σε αυτά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ