Ένα κολάν για την Ευρώπη

Article featured image
Article featured image

 

Η δυναμική που αναπτύσσει «το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη φαίνεται να έχει δώσει κίνητρα για ενεργό συμμετοχή στην πολιτική και άλλων γνωστών και καταξιωμένων άτομων από τον ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ. Την είδηση για τη συμμετοχή του ΚΟ.ΛΑΝ «των Απαράδεκτων» στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών αποκαλύπτει σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Κουλούρι, το οποίο και αναδημοσιεύουμε.

Την όρεξη και σε άλλους ανθρώπους της τηλεόρασης φαίνεται πως άνοιξε η πρόσφατη πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη με τη δημιουργία του «Ποταμιού», με αποτέλεσμα να ετοιμάζονται να πάρουν κι αυτοί τη θέση τους στον πολιτικό στίβο στις ευρωεκλογές του προσεχή Μαϊου.

Έτσι, με μια κίνηση που αναμένεται να «ταράξει τα νερά», οι γνωστοί «Απαράδεκτοι» της ελληνικής τηλεόρασης, με ανακοίνωσή τους αργά χθες το βράδυ εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δώσουν σάρκα και οστά στο ΚΟ.ΛΑ.Ν, το κόμμα που είχε κάνει θραύση στην ελληνική τηλεόραση πριν από αρκετά χρόνια σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά επεισόδια της σειράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», οι πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς βρέθηκαν όλοι μαζί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα σε γνωστή ταβέρνα των Καλυβίων Αττικής. Όπως είναι φυσικό, αρχικά το κλίμα ήταν βαρύ και ελαφρώς αμήχανο λόγω της απουσίας του εκλιπόντος Βλάσση Μπονάτσου, ο οποίος ήταν και ένας από τους συνδετικούς κρίκους της παρέας που έφερε τόσες επιτυχίες. Ωστόσο, καθώς η ώρα περνούσε και το αλκοόλ έρρεε άφθονο, το κλίμα έγινε ελαφρύτερο με  τη Δήμητρα Παπαδοπούλου να ρίχνει στο τραπέζι την πρόταση για τη δημιουρία κόμματος, ξαφνιάζοντας όλη την παρέα. Η επιλογή του ονόματος του κινήματος ήταν εύκολη μιας και το «ΚΟ.ΛΑ.Ν.» (Κόμμα Λαϊκής Νοοτροπίας) είχε κάνει αίσθηση στην ελληνική τηλεόραση.

Φυσικά, ως πρόεδρος του κόμματος ορίστηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ως ο πιo σοβαρός και «δικτυωμένος» της παρέας, μιας και αφενός ήταν ο πιο συγκεντρωτικός χαρακτήρας της σειράς και αφετέρου έχει φιλοξενήσει πολλές επιφανείς προσωπικότητες σε άλλες εκπομπές του. Αξίζει να σημειωθεί πως με το άκουσμα της είδησης αυτής, ο Βασίλης Χαλακατεβάκης επικοινώνησε με τους υπόλοιπους συντελεστές και ζήτησε να συμμετάσχει στο νέο κόμμα, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Έτσι, ιδιαίτερα ενοχλημένος άφησε να εννοηθεί ότι θα στραφεί για μια αντίστοιχη κίνηση προς τον Χάρη Ρώμα με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο «Καφέ της Χαράς».

Η πρόθεση για τη σύσταση του ΚΟ.ΛΑ.Ν έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους πολιτικούς κύκλους της χώρας. «Δίνουμε βήμα σε ανθρώπους που λασπολογούσαν και δυσφημούσαν το όνομα μας για χάρη της τηλεθέασης», δήλωσε θορυβημένη από τις εξελίξεις η πρώην γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, θυμίζοντας ότι σε επεισόδιο της εν λόγω σειράς το επώνυμο της είχε χρησιμοποιηθεί για να ζητήσει ο πρωταγωνιστής με διακριτικό τρόπο ταινίες πονηρού περιεχομένου από βίντεο κλάμπ. Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν το ζήτημα και στη Χρυσή Αυγή, υπενθυμίζοντας πως σειρές όπως οι «Απαράδεκτοι» προσέφεραν ενεργά στην ασυδοσία της Αριστεράς κατά τη δεκαετία του 90, προβάλλοντας καταλήψεις αναρχικών και υπερτονίζοντας τον φιλοκομμουνιστικό χαρακτήρα του πρωταγωνιστή. Αντίθετα, ενθουσιασμένος φάνηκε ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο οποίος τόνισε πως είναι καιρός ολοένα και περισσότεροι ομοφυλόφιλοι να λάβουν μέρος στην πολιτική ζωή του τόπου και συνεχάρη τον Γιάννη Μπέζο για το θάρρος του, για να βρεθεί εμβρόντηντος λίγο αργότερα όταν και ενημερώθηκε πως ο γνωστός ηθοποιός υποδυόταν τον ομοφυλόφιλο για τις ανάγκες του ρόλου του.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχουν αρχίσει να γυρίζονται τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ της παράταξης με τον πρόεδρο του κόμματος,  Σπύρο Παπαδόπουλο, να κοιτάει με απορία την κάμερα και να αναρωτιέται «Τι έγινε ρε παιδιά;», τα οποία  θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική τηλεόραση τις προσεχείς εβδομάδες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ