Μην ταξιδεύετε Τουρκία παροτρύνει η κυβέρνηση

Article featured image
Article featured image

Άσχημα νέα για τους Ελληνοκύπριους που θέλουν να ταξιδέψουν Τουρκία, αφού από τις 10 Απριλίου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εφαρμόσει μια νέα διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων εισόδου στη χώρα και δεν έχει περιλάβει την Κυπριακή Δημοκρατία στον αναθεωρημένο κατάλογο.

 

Για να καταστεί εφικτή η είσοδος στην Τουρκία κατόχων διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποχρεούνται από το ηλεκτρονικό σύστημα να επιλέξουν ως κράτος ιθαγένειας τους μια διεθνώς ανύπαρκτη οντότητα, την ελληνοκυπριακή διοίκηση Νοτίου Κύπρου.

 

Ως εκ τούτου, η Λευκωσία προέβη σε διαβήματα διά των μονίμων αντιπροσώπων της σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένα Έθνη.

 

Καλεί, επίσης, τους Κυπρίους να μην υποβάλλουν αίτηση για θεώρηση εισόδου στην Τουρκία, υπό τους όρους της νέας διαδικασίας έκδοσης βίζας στη χώρα, η οποία άρχισε να εφαρμόζεται από τις 10 Απριλίου 2014.

 

Εξετάζει, μάλιστα, τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων εναντίον της Άγκυρας, εάν η εν λόγω πρόκληση δεν τερματιστεί.

 

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, πρόκειται για μέτρα, που απορρέουν από την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλους της ΕΕ και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Τα πολιτικά κόμματα καλούν την κυβέρνηση ν’ αντιδράσει αποτελεσματικά για την ανατροπή των τουρκικών σχεδιασμών και ζητούν από τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία στη βάση των νέων δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ