Από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας

Article featured image
Article featured image

Παρόλα τα εκατοντάδες σενάρια που έχουν παίξει μέχρι σήμερα, τόσο από επίσημα όσο και από ανεπίσημα χείλη, η σκληρή πραγματικότητα για το μπόινγκ φάντασμα είναι μία: στα μαύρα μεσάνυχτα βρίσκεται ουσιαστικά η πρωτοφανής διεθνής εκστρατεία ανεύρεσης του.«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας» δήλωσε ο ίδιος ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ σε ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ προσθέτοντας πως «το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη».

Στο μέγεθος της Βρετανίας

Περίπου δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, που επικεντρώνονται σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας, εκεί όπου θεωρείται ότι έχει καταπέσει το αεροσκάφος. Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι η ζώνη των ερευνών για την πτήση MH370 μετατοπίστηκε 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και επικεντρώνεται τώρα σε μία ζώνη περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ. Ανώτατοι αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν, ωστόσο, ότι η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμμιών του αεροσκάφους. 

Πυρηνικό υποβρύχιο στις έρευνες

Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless, πρόκειται να συμμετάσχει στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για το αγνοούμενο αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όπως έγινε σήμερα γνωστό.Το υποβρύχιο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Echo. Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο Υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο βρετανός Υπουργός Αμυνας Φίλιπ Χάμοντ αποφάσισε τη συμμετοχή του υποβρυχίου στις έρευνες.

Καληνύχτα 

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο Περθ ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ για να ευχαριστήσει προσωπικά τα πληρώματα των αεροσκαφών από επτά χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες. Η Μαλαισία έδωσε στη δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο των συνομιλιών του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ προτού η επικοινωνία διακοπεί ανεξήγητα και το αεροσκάφος αλλάξει πορεία και κατευθυνθεί νότια στον Ινδικό Ωκεανό. Οι συνομιλίες περιέχουν αεροπορική ορολογία και από αυτές δεν προκύπτει καμία ένδειξη προβλήματος στο αεροσκάφος. Η τελευταία φράση προς τον πύργο ελέγχου ενός από τους πιλότους ήταν "καληνύχτα, Μalaysian τρία-επτά-μηδέν".


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ