Γεννήθηκε μωρό αγνώστου φύλου

Article featured image
Article featured image

Αγνώστου φύλου είναι ένα βρέφος που γεννήθηκε στις 12 Απριλίου στο Αζερμπαϊτζάν. Το μωράκι γεννήθηκε 3.600 κιλά και έχει 50 εκατοστά ύψος. Η μητέρα του έχει ήδη αρχίσει να το θηλάζει αν και δεν ξέρει ακόμα αν έχει γεννήσει αγόρι ή κορίτσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα θα είχε αγόρι. Κατά τη διάρκεια του τοκετού όμως, ο μαιευτήρας πίστευε ότι η γυναίκα γεννάει ένα κοριτσάκι. Ωστόσο, το φύλο του παιδιού παρέμεινε άγνωστο μετά τη γέννηση αν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν λεπτομέρειες της ανωμαλίας του εμβρύου.

Ο γενετιστής Seher Ismailova στην κεντρική κλινική της πρωτεύουσας της χώρας, Μπακού, δήλωσε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο και εμφανίζεται μία φορά σε κάθε 2.000 νεογνά. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ανωμαλία αφαιρείται μέσω της χειρουργικής επέμβασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται να είναι πολύπλοκο δεδομένου ότι το φύλο του μωρού δεν έχει καθοριστεί» είπε ο γιατρός.

Τελικά ελπίζουν ότι το φύλο του μωρού θα αποκαλυφθεί μετά την ανάλυση των χρωμοσωμάτων του. Τη γενετική ανωμαλία οι γιατροί αποδίδουν στο γεγονός ότι η μητέρα έπαιρνε ορμονικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η επιρροή των κληρονομικών παραγόντων επίσης δεν αποκλείεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ