Γεννήθηκε μωρό αγνώστου φύλου

Αγνώστου φύλου είναι ένα βρέφος που γεννήθηκε στις 12 Απριλίου στο Αζερμπαϊτζάν. Το μωράκι γεννήθηκε 3.600 κιλά και έχει 50 εκατοστά ύψος. Η μητέρα του έχει ήδη αρχίσει να το θηλάζει αν και δεν ξέρει ακόμα αν έχει γεννήσει αγόρι ή κορίτσι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του υπερηχογραφήματος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα θα είχε αγόρι. Κατά τη διάρκεια του τοκετού όμως, ο μαιευτήρας πίστευε ότι η γυναίκα γεννάει ένα κοριτσάκι. Ωστόσο, το φύλο του παιδιού παρέμεινε άγνωστο μετά τη γέννηση αν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν λεπτομέρειες της ανωμαλίας του εμβρύου.

Ο γενετιστής Seher Ismailova στην κεντρική κλινική της πρωτεύουσας της χώρας, Μπακού, δήλωσε ότι ένα τέτοιο φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο και εμφανίζεται μία φορά σε κάθε 2.000 νεογνά. «Σε τέτοιες περιπτώσεις, η ανωμαλία αφαιρείται μέσω της χειρουργικής επέμβασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, φαίνεται να είναι πολύπλοκο δεδομένου ότι το φύλο του μωρού δεν έχει καθοριστεί» είπε ο γιατρός.

Τελικά ελπίζουν ότι το φύλο του μωρού θα αποκαλυφθεί μετά την ανάλυση των χρωμοσωμάτων του. Τη γενετική ανωμαλία οι γιατροί αποδίδουν στο γεγονός ότι η μητέρα έπαιρνε ορμονικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η επιρροή των κληρονομικών παραγόντων επίσης δεν αποκλείεται.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ