Ιδρύεται το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου

Article featured image
Article featured image

Μια συνεχώς αυξανόμενη ευαισθησία για τα δικαιώματα των ζώων στην Κύπρο σίγουρα δεν αποτελεί είδηση. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ζωόφιλοι δραστηριοποιούνται προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των τετράποδων μας φίλων. Τα ζωόφιλα άτομα προέρχονται μάλιστα από όλα τα στρώματα της κοινωνίας μας: από τις κυρίες της υψηλής κοινωνίας και των φιλανθρωπικών τσαγιών, μέχρι τα αιτήματα μη κυβερνητικών οργανώσεων και τις χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκύλους και γάτους που ψάχνουν τον ιδιοκτήτη τους, η ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της προστασίας των ζώων έχει μάλλον γίνει ο κανόνας που επιβεβαιώνει την εξαίρεση.

Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Το πρώτο κυπριακό πολιτικό κόμμα για τα ζώα, όμως, που θα κατέβει και στις Ευρωεκλογές, αυτό, ναι, είναι είδηση. To Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου (Animal Party Cyprus), με 715 likes στη σελίδα του στο Facebook θα πραγματοποιήσει το ιδρυτικό του συνέδριο την ερχόμενη Κυριακή στη Λευκωσία.

Προφανώς, το πολιτικό κόμμα για τα ζώα δεν αποτελεί κυπριακή καινοτομία. Αντίστοιχα κόμματα υπάρχουν σε αρκετές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία, η Ιταλία, η Βρετανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Δανία και η Ολλανδία.

«Ζώα μέσα στο πολιτικό σύστημα»

«Τα πολιτικά κόμματα για τα ζώα είναι εκείνα που αυτή την στιγμή εξελίσσονται πολύ γρήγορα και σχεδόν παίρνουν την πρωτιά από τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα. Έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση ότι η ζωή των ανθρώπων δεν μπορεί να εξελίσσεται ξεχωριστά από τα ζώα και το περιβάλλον. Η υγεία και ευημερία των ζώων επηρεάζει και τον άνθρωπο είτε μέσω της τροφικής αλυσίδας (για τα ζώα που αποτελούν τροφή για τον άνθρωπο) είτε λόγω της επαφής μας με τα ζώα συντροφιάς είτε λόγω της επίδρασης των άγριων ζώων ή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα οικοσυστήματα στα οποία διαβιούμε και οι άνθρωποι. Τα ζώα χρειάζονται τον σεβασμό και την προστασία μαςΕίναι καιρός πλέον τα ζώα να είναι μέσα στο πολιτικό σύστημα και όχι να παραμένουν ως αντικείμενα εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης» αναφέρουν μεταξύ πολλών άλλων εκπροσώποι του κόμματος.

www.animalpartycyprus.org



 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ