Ο ψαράς που έχασε τον ύπνο του

Article featured image
Article featured image

Συγκλονιστική είναι η περίπτωση του Νοτιοκορεάτη Κιμ Χιουν-Χο, του ψαρά που η μοίρα του επεφύλασσε να είναι από τους πρώτους που βρέθηκε κοντά στο μοιραίο ναυάγιο του Sewol.  

Ο Χιουν-Χο έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας με τη βάρκα του και έβγαλε περίπου 25 ναυαγούς από τα παγωμένα νερά. Όμως όχι μόνο  δεν αισθάνεται υπερήφανος, αλλά  νιώθει από τότε απέραντη  συντριβή και πόνο για όσους που δεν κατάφερε να βοηθήσει.



Όπως εξομολογείται πλέον όταν πέφτει για να κοιμηθεί, δεν μπορεί να ηρεμήσει καθώς βλέπει μπροστά του δεκάδες νεκρούς και ακούει τις κραυγές των μαθητών που καλούσαν σε βοήθεια, ενώ το Sewol βυθιζόταν.



«Ηταν κόλαση. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι και οι βάρκες δεν ήταν αρκετές. Άνθρωποι στο νερό, που ζητούσαν βοήθεια, ενώ το πλοίο βυθιζόταν γρήγορα», δήλωσε  στο CNN.  Όπως ανέφερε αντίκριζε όπου κοίταζε επιβάτες παγιδευμένους στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ το φέρι χανόταν από τα μάτια του λίγα μέτρα πιο πέρα.

Από το μοιραίο ναυάγιο έχουν μέχρι στιγμής ανασυρθεί από τους δύτες 187 σοροί ενώ ακόμη αγνοοούνται 115 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μαθητές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ