Τι θα γίνει με τον Σκέμπρι...

Article featured image
Article featured image

 

Ο Αντρέ Σκέμπρι πέτυχε χθες τα δύο νικητήρια γκολ στο παιχνίδι της Ομόνοιας με τον Απόλλωνα και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα 14 που πέτυχε φέτος (κάποια από τα οποία εξαιρετικά σε εκτέλεση) αλλά και την ανεβασμένη απόδοσή του, δίνει σοβαρά δείγματα της αγωνιστικής του αξίας. Μένει, τώρα, να δούμε κατά πόσο η Ομόνοια θα ανανεώσει το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι.

 

Η χώρα καταγωγής του σίγουρα μάλλον σε αφήνει αδιάφορο, αν και δύο Μαλτέζους είδαμε τα τελευταία χρόνια στη Κύπρο (ο άλλος ήταν ο Χογκ) και οι δύο ήταν εντυπωσιακοί. Ούτε ο σωματότυπος του, σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ακόμη και αν έκανε πέρσι ορισμένα πολύ καλά ματς με 2-3 σημαντικά γκολ, η απόδοση της τριάδας Εφραίμ-Άλβες-Χριστοφή, τον άφηνε κάπου στο περιθώριο. Γενικά, κανένας δε θα μπορούσε να υπολογίσει ότι ο Σκέμπρι θα αναδεικνυόταν φέτος στη κυρίαρχη μορφή της Ομόνοιας. Κι όμως. Ο Μαλτέζος επιθετικός κάνει μία εξαιρετική χρονιά. Και αν τα 16 γκολ, αποτελούν τη βιτρίνα του, πρέπει να σημειωθεί ότι όλο το… stock είναι πρώτης ποιότητας. Ο Σκέμπρι είναι το ιδανικό πακέτο. Για πολλούς λόγους.

-Δεν είναι μόνο τα 16 γκολ (22 με τα έξι περσινά). Είναι και τρόπος που σκοράρει. Μερικά από αυτά, ήταν εξαιρετικά σε εκτέλεση, με τελείωμα δύσκολο και ιδανικό. Υπενθυμίζουμε πέρα από το 1ο γκολ με τον Απόλλωνα, το 2-1 με τον Ερμή, το γκολ με την ΑΕΚ, το πρώτο του γκολ στο 3-2 με την Ανόρθωση.

-Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να κρατήσει και να σπάσει τη μπάλα η να ελιχθεί μ’ αυτή στα πόδια και να ανοίξει διάδρομο.

-Αν και είπαμε, δεν είναι γερό κορμί και δεν είναι ψηλός, η παλικαριά του, του επιτρέπει να τα βάζει στα ίσια με δυνατότερους κα πιο ψηλούς παίκτες.

-Γενικά έχει σπουδαία αντίληψη της φάσης, είναι σχεδόν πάντα σε επίκαιρη θέση.

-Μπορεί να παίξει και σέντερ φορ και αριστερό εξτρέμ και φυσικά να αλλάξει φτερό και ν’ αγωνιστεί εξίσου καλά στα δεξιά. Παίζει σαν δεύτερο φορ, αλλά τον έχουμε δει και σε ρόλο επιτελικού, όταν χρειάστηκε.

-Από άποψης ηλικίας (κλείνει τα 28 στις 27 Μαΐου) είναι στη πιο καλή περίοδο. Συνδυάζοντας ωριμότητα και φρεσκάδα.

-Το κασέ του είναι τέτοιο, που ακόμη και με αύξηση σε περίπτωση ανανέωσης, θα είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια της Ομόνοιας.

-Για τον χαρακτήρα του έχουν όλοι να λένε τα καλύτερα.

-Δεν αντιμετώπισε τραυματισμούς. Η απουσία του φέτος από κάποια συνεχή παιχνίδια οφειλόταν σε βαριάς μορφής ίωση που κυριολεκτικά τον είχε γονατίσει.

-Η όλη του συμπεριφορά, το δέσιμο του με την ομάδα, τον έχει ανεβάσει στα μέγιστα επίπεδα της εκτίμησης του κόσμου.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Αντρέ Σκέμπρι είναι τελικά το ιδανικό πακέτο. Τα συμβόλαιο του ολοκληρώνεται  το καλοκαίρι, η Ομόνοια έχει ήδη εκφράσει πρόθεση για ανανέωση, ο ίδιος είναι θετικός. Φυσικά ένας τέτοιος φορ δε μπορεί να περνά απαρατήρητος από ομάδες του εξωτερικού. Μία καλή πρόταση εκτός Κύπρου θα είναι ίσως το μόνο εμπόδιο για να ρίξει… άγκυρα στο «Ηλίας Πούλλος».


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ