Σι Θεσσαλονίκη

Article featured image
Article featured image

Όσοι έτυχε αυτές τις μέρες να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ίσως να έχουν παρατηρήσει κάποιες μεγάλες κίτρινες εγκαταστάσεις που τοποθετήθηκαν σε πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και σχηματίζουν το γράμμα «C». 

Η κατασκευή ύψους 2 περίπου μέτρων με την πρώτη ματιά δεν δίνει στοιχεία για τον σκοπό της τοποθέτησής της. Πλησιάζοντας κοντά όμως αναγράφονται τα εξής: «Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C και το 80% από αυτούς, δεν το γνωρίζει».

Τα γράμματα τοποθετήθηκαν από τον Οργανισμό Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για την Ηπατίτιδα C και θα παραμείνουν στα κομβικά αυτά σημεία του κέντρου ως τις 2 Μαϊου. 

Στον χώρο όπου έχει τοποθετηθεί το κίτρινο γράμμα C, εθελοντές του συλλόγου «Προμηθέας», του «Thess Checkpoint» και των οργανώσεων «HOMOphonia Thessaloniki Pride», «Thessaloniki Pride» και «Good As You(th)» θα πραγματοποιήσουν και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Παράλληλα, για ένα μήνα θα προβάλλεται από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, σχετικό κοινωνικό μήνυμα με τη σημασία της ενημέρωσης για τη νόσο. Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η παράλληλη προτροπή προς το ευρύ κοινό, να προχωρήσει σε εξέταση για την Ηπατίτιδα C. 


Πηγή: Parallaxi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ