Μας τάιζαν και μας πότιζαν ληγμένα

Article featured image
Article featured image

Κύκλωμα προώθησης ληγμένων προϊόντων, με παραποιημένη ημερομηνία, φαίνεται να εξάρθρωσε η Αστυνομία στη Λεμεσό.

Χιλιάδες ληγμένα τρόφιμα, τα οποία θα κυκλοφορούσαν στα ράφια σουπερμάρκετ και περιπτέρων, με παραποιημένες ημερομηνίες λήξης, εντόπισαν σήμερα οι διωκτικές αρχές, σε οικία που χρησιμοποιείτο ως αποθήκη, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η συγκεκριμένη οικία των 700 τετραγωνικών μέτρων, χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως αποθήκη 51χρονου εμπόρου, ο οποίος φέρεται να εισήγαγε σε χαμηλές τιμές προϊόντα που βρίσκονταν κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και ακολούθως, αφού διέγραφε τις ημερομηνίες, τοποθετούσε νέες ημερομηνίες λήξης και τα προωθούσε στην αγορά.

Το συγκεκριμένο χώρο ερευνούν από το μεσημέρι, μαζί με την Αστυνομία, οι υγειονομικές υπηρεσίες, η υπηρεσία ΦΠΑ και το τμήμα τελωνείου. Σε υπόγειο χώρο εντοπίστηκε και συνελήφθη παράνομος αλλοδαπός, τον οποίο εργοδοτούσε ο συγκεκριμένος έμπορας καθώς και μηχάνημα αναγραφής ημερομηνιών λήξης σε συσκευασίες προϊόντων.

Μεταξύ διαφόρων ληγμένων προϊόντων, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες έτοιμου καφέ, ποτά ενέργειας, σοκολάτες, καραμέλες, τσίχλες, ακόμη και προφυλακτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα σημεία που προμήθευε ο 51χρονος και να απομακρυνθούν από την αγορά τυχών ληγμένα προϊόντα.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να εισέλθει στην έπαυλη αφού ήταν κλειδωμένη.

Στην υπόθεση ενδέχεται να εμπλέκονται περισσότερα άτομα.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έδωσαν το απόγευμα στη δημοσιότητα τα ονόματα των προϊόντων με παραποιημένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας που πιθανό να διατέθηκαν στην αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές διερευνούν υπόθεση στη Λεμεσό με προϊόντα που παραλήφθηκαν από οικία/αποθήκη με παραποιημένη ημερομηνία. Ο χώρος ερευνάται από το μεσημέρι από την Αστυνομία, σε συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες, την υπηρεσία ΦΠΑ και το τμήμα τελωνείων.

Στην ανακοίνωση των υγειονομικών υπηρεσιών αναφέρεται ότι έχουν εντοπιστεί στην αποθήκη συγκεκριμένης εταιρείας διανομής τροφίμων και ποτών, τα πιο κάτω προϊόντα τα οποία δυνατόν να φέρουν παραποιημένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας:

1. Maresti Vienna Ice Coffee

Πλαστικό ποτήρι των 230 ml

Γεύσεις: Black, Cappuccino, Classic, Coffee & Milk

2. Big Shock Energy Drink

(α) Τενεκεδάκι των 250 ml

Γεύσεις: Orange και Exotic

(β) Τενεκεδάκι των 500 ml

Γεύση: Orange

Η εμπλεκόμενη εταιρεία, αναφέρεται, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Επειδή υπάρχει πιθανότητα τα προαναφερόμενα προϊόντα να κυκλοφορούν στην αγορά και για καθαρά προληπτικούς λόγους, καλούνται οι καταναλωτές που πιθανό να τα έχουν στη κατοχή τους όπως αποφύγουν την κατανάλωση τους μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων συνεχίζουν τις έρευνες και με την ολοκλήρωση της διερεύνησης θα προβούν σε νέα ανακοίνωση για κατάλληλη ενημέρωση των καταναλωτών.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ