Τελευταία 24ωρα για το Boeing

Article featured image
Article featured image

Ελάχιστα 24ωρα απομένουν μέχρι τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών να σταματήσουν να εκπέμπουν. Έτσι, οι έρευνες πλέον επικεντρώνονται στην εύρεσή τους, με την συμμετοχή του βρετανικού πυρηνικού υποβρυχίου HMS Tireless, και του ερευνητικού πλοίου HMS Echo.

 Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αυστραλού πρωθυπουργού Τόνι Άμποτ ότι «πρόκειται για την πιο δύσκολη έρευνα που έγινε ποτέ». «Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κάτι που ελπίζουμε πως ίσως λύσει το μυστήριο. Όμως είναι πιθανό το αεροπλάνο να μη βρεθεί ποτέ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Άμποτ, ο οποίος ένα 24ωρο νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ. Και οι δυο δεσμεύτηκαν, πάντως, ότι δεν θα σταματήσουν τις έρευνες. «Δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε το Boeing» είπε χαρακτηριστικά ο Ραζάκ.

Κάποιοι, πάντως, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος ενός (Αμερικανού) από τους επιβαίνοντες, αποκλείουν το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να συνετρίβη. Με όσους ειδικούς έχω μιλήσει ανεπίσημα, είπε, όλοι μιλούν για αεροπειρατεία. Ένα συμπέρασμα που βγαίνει αν δει κανείς την πορεία του αεροσκάφους, όπως αυτή κατεγράφη από τα ραντάρ.

Πηγή φωτογραφίας: EPA


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ