Η γυναίκα του Χίτλερ ήταν Εβραία

Article featured image
Article featured image

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Σούσουρο αναμένεται να προκληθεί τις επόμενες μέρες, αφού σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η αγαπητικιά και σύζυγος του Χίτλερ, Εύα, πιθανόν να είναι Εβραία. 

Τη θέση αυτή υποστηρίζει ομάδα επιστημόνων που βασίστηκε σε νέες αναλύσεις γενετικού υλικού (DNA) και οι οποίες διενεργήθηκαν για σκοπούς ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την Τετάρτη από το βρετανικό Channel 4. Το συμπέρασμα φαίνεται να προκύπτει από ανάλυση μαλλιών της Εύας Μπράουν που βρέθηκαν σε μια βούρτσα που βρέθηκε στο Μπέργκχοφ, στην κατοικία του Χίτλερ στη Βαυαρία. Στην κατοικία αυτή η Εύα είχε πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, στα μαλλιά της οι ερευνητές βρήκαν μια ειδική ακολουθία DNA που «συνδέεται σε μεγάλο βαθμό» με τους εβραίους εσκενάζι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 80% του εβραϊκού πληθυσμού. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στη Γερμανία πολλοί εβραίοι εσκενάζι ασπάστηκαν τον καθολικισμό κατά τον 19ο αιώνα. «Είναι μία προκλητική ανακάλυψη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έβρισκα ένα αποτέλεσμα που είναι εν δυνάμει τόσο καταπληκτικό», σχολίασε ο Μαρκ Έβανς, παρουσιαστής του “The Dead Famous DNA” του Channel 4.

Σύμφωνα με τους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, όλα δείχνουν πως τα μαλλιά που αναλύθηκαν ανήκουν πράγματι στην Εύα Μπράουν. Όμως ο μόνος τρόπος για να αποδειχτεί επίσημα θα ήταν η σύγκρισή τους με το DNA των δύο ζώντων απογόνων της, οι οποίες φαίνεται να αρνούνται να υποβληθούν στον έλεγχο.



Η Εύα Μπράουν ήταν για πολλά χρόνια η ερωμένη του Χίτλερ προτού το ζευγάρι παντρευτεί στις 29 Απριλίου 1945, την παραμονή της κοινής αυτοκτονίας τους στο μπούνκερ του φύρερ στο Βερολίνο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ