Ασφαλές σεξ χωρίς ενοχές [Μια πανέξυπνη τηλεοπτική καμπάνια]

Article featured image
Article featured image

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει η νέα καμπάνια του ελβετικού υπουργείου υγείας με τίτλο «Ερωτική ζωή / χωρίς ενοχές», η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το μήνυμα μιας μάλλον ασυνήθιστης για δημόσιο φορέα καμπάνιας εκφράζεται ξεκάθαρα στο διαφημιστικό της, το οποίο σε σκηνοθεσία Μάρτιν Ααμουντ αγγίζει τα όρια του soft πορνό.

Σε αυτό βλέπουμε ζευγάρια όλων των ειδών και των ηλικιών να αγκαλιάζονται ή να έχουν προχωρήσει στο... μεθεπόμενο βήμα, σε διάφορες στάσεις και συνδυασμούς και να τραγουδούν με νόημα -και βογγητά- τους στίχους του διάσημου γαλλικού τραγουδιού της Εντίθ Πιαφ«Oh rien de rien, oh je ne regrette rien...» («δεν μετανιώνω για τίποτα»). 

Βασικό στοιχείο της νέας καμπάνιας είναι ότι ένας δημόσιος εθνικός φορέας δέχεται ότι ο κόσμος μπορεί κάλλιστα να έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους ή να υλοποιεί τα ερωτικά φετίχ του. Εφόσον δεν πειράζει την υγεία, το Υπουργείο, που αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων AIDS στη χώρα, δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Ενα δεύτερο στοιχείο της είναι η έλλειψη διακρίσεων, η αποδοχή απέναντι στην όποια διαφορετικότητα. Η καμπάνια απευθύνεται σε όλους, νέους και γέρους, gay και straight, πιστούς και άπιστους. Κι όπως αναφέρει μήνυμα στην ιστοσελίδα της: «Αν αγαπάτε την ερωτική ζωή σας, προστατέψτε τη, απολαύστε τη και μη μετανιώνετε...».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ