Ένα παραμύθι με αλλόκοτους ήρωες!

Article featured image
Article featured image

Η βραβευμένη Θεατρική ομάδα ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ Π.Ο.Ε.Δ. Λευκωσίας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ». Μια παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα, ουσιαστικά και επίκαιρα.

Ένας παραμυθάς που ξεχνά τα λόγια του και μπερδεύει τις ιστορίες, αρχίζει να λέει ένα περίεργο παραμύθι με αλλόκοτους ήρωες και μαγεμένους προορισμούς, εκεί όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα, αληθινά και ψεύτικα, φανταστικά και πραγματικά, το παραμύθι του Οδυσσεβάχ. Ο Οδυσσεβάχ, κουρασμένος πια από περιπέτειες του πολέμου, ξεκίνα για το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα του την Ιθαγδάτη. Το καράβι του όμως αράζει στο νησί του επικίνδυνου Δρακοκύκλωπα Αρχισαλαχάρ που τον καταριέται να μη γυρίσει στην πατρίδα του αν πρώτα δεν βρει το… Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο. Ο Οδυσσεβάχ αρχίζει το ταξίδι και το ψάξιμο...

Περνά απ' το νησί των Λωτοφάγων, όπου γνωρίζει τους λωτούς και τις συνέπειές τους. Ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων. Συναντά μια περίεργη Γοργόνα, και κάνει μια στάση στο νησί της μάγισσας Κιρκίλας, όπου αυτός και οι σύντροφοί του χάνουν για λίγο την ανθρώπινη μορφή τους. Κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του σε ένα διαγωνισμό με αινίγματα στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν μ' ένα μόνο φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια κι εκεί που νομίζει πως όλα τέλειωσαν, βλέπει μπροστά του άλλη μια στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να 'ναι άραγε η Ιθαγδάτη;

Η πίστη στην επίτευξη του στόχου, η αξία της προσπάθειας, η σημασία του ταξιδιού, της ανακάλυψης της Ιθάκης, η ελπίδα, το χαμόγελο, η αξία της οικογένειας και της πατρίδας, η νίκη του καλού και του δικαίου, είναι όλα όσα μας διδάσκει η ιστορία του Οδυσσεβάχ. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας αλλά μπορούν να την παρακολουθήσουν ευχάριστα και με μεγάλο ενδιαφέρον και όσοι μεγάλοι διαβάζουν παραμύθια, ονειρεύονται και θέλουν να ταξιδεύουν στο όνειρο και τις αναμνήσεις της αθώας παιδικής ηλικίας.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Βαλεντίνα Ξυρίχη, Αντρέας Κυρατζής, Κυριάκος Παστίδης, Μαρία Ιατροπούλου, Ηλιάνα Καναρά, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κίκα Καττάμη, Πανίκος Ξιούρουππας, Έλενα Κουσιαππή, Έλενα Μούρεττου, Μαργαρίτα Μούρεττου και ο μικρός Αναστάσης Κωνσταντίνου.

Κυριακή 18 Μαΐου, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Αίθουσα Τελετών, οδός Καλλιπόλεως, 11.00. Είσοδος: €5. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22894305.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ