Πιο αντισημιτική χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα

Article featured image
Article featured image

Την πρώτη θέση στην Ευρώπη, με συντριπτικό κιόλας ποσοστό, καταλαμβάνει η Ελλάδα, σε διεθνή έρευνα για τον αντισημιτισμό. Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη από την Anti - Defamation League, ένας στους τέσσερις ενήλικες σε όλο τον κόσμο, εκφράζει αντιεβραϊκά συναισθήματα. Η ADL Global 100 Index, κατονομάζει αντισημίτες, όσους απαντήσουν σε έξι ή περισσότερες από τις έντεκα ερωτήσεις στην έρευνα, «μάλλον» ή «οπωσδήποτε».

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το lifo.gr, η έρευνα, την οποία η ADL ονομάζει «Η ευρύτερη έρευνα αντί-Εβραϊκών συμπεριφορών που έχει διεξαχθεί», βρήκε το χαμηλότερο επίπεδο του αντισημιτισμού στο Λάος , με μόλις 0,2% του πληθυσμού των ενηλίκων να εκφράζουν τέτοιου είδους απόψεις. Το υψηλότερο επίπεδο αντισημιτισμού, όπως θα ανέμενε βεβαίως κανείς, βρέθηκε στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, αγγίζοντας το 93%.  

Η Ελλάδα εμφανίζεται ως η πιο αντισημιτική χώρα στην Ευρώπη, με ποσοστό 69%, ενώ στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η Σουηδία, με μόλις 4% των ενηλίκων να έχουν αντισημιτικές απόψεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το ποσοστό κυμαίνεται στο 9%.

Ο διευθυντής της ADL, Abraham H. Foxman, σημείωσε ότι τα ευρήματα για την Ελλάδα οδήγησαν ήδη τον πρωθυπουργό να απευθύνει πρόσκληση στην ADL, ώστε να συζητηθούν πιθανές θεραπείες.  

(Πηγή εικόνας: Dreyk the Pirate/ LiFO)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ