Τα παιδιά μαγειρεύουν στο «Get Fresh»

Article featured image
Article featured image

Στο κεντρικό κατάστημα του Get Fresh, στην οδό Ανδρέα Δημητρίου, ετοιμάζεται για την Παρασκευή 16 Μαΐου μια πρωτότυπη μαγειρική γιορτή για τους μικρούς φίλους της κουζίνας με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικής Επανάστασης (Food Revolution Day), εμπνευστής της οποίας είναι ο γνωστός Βρετανός chef Jamie Oliver. Θα αναρωτιέσαι από πού μας προέκυψε η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικής Επανάστασης (Food Revolution Day); Πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη διατροφική δράση-έναυσμα για να διασκεδάσουν τα παιδιά μαθαίνοντας τα μυστικά δημιουργίας ενός τοπικού, παραδοσιακού, καλομαγειρεμένου και νόστιμου φαγητού, καθώς και τη διαδικασία που χρειάζεται για να περάσουν τα προϊόντα της τροφικής αλυσίδας από την παραγωγή στην κατανάλωση.

Με αυτή την αφορμή λοιπόν, το Get Fresh, το οποίο ως γνωστό προωθεί το υγιεινό και καλομαγειρεμένο φαγητό, καλεί παιδιά, γονείς, και γενικότερα ενήλικες, να γιορτάσουν μαζί του αυτήν τη μέρα και κατ’ επέκταση τη σημασία του καλομαγειρεμένου φαγητού και το πώς αυτό επηρεάζει την υγεία μας.

Αναρωτιέσαι πώς θα γίνει αυτό και τι δράσεις περιλαμβάνει; Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις. Αρχικά τα παιδιά (ηλικίας 7+), θα κληθούν να φτιάξουν, με την εποπτεία των ανθρώπων του Get Fresh, τη Rainbow Wrap, που αυτό συμπεριλαμβάνει την επιλογή των συστατικών, το κόψιμο, την ανάμειξή τους και το περιτύλιγμά της! Ακολούθως ο υπεύθυνος της Riverland Dairy Bio Farm θα δώσει μια σύντομη ομιλία σχετικά με τα οφέλη των βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων και στη συνέχεια όλα τα παιδιά θα επιλέξουν τα φρούτα της προτίμησής τους, τα οποία θα αναμειχθούν και θα ετοιμαστούν προκειμένου να φτάσουν στα ποτήρια τους έτοιμα για κατανάλωση. Όσον αφορά στα μικρότερα παιδιά (ηλικιακά), για αυτά θα στηθεί ειδική γωνιά με πολλές δραστηριότητες.

Ραντεβού λοιπόν στο Get Fresh, την Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 16.00.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ