Έρχονται κι άλλοι Κινέζοι

Article featured image
Article featured image

Αν φέτος το καλοκαίρι νιώσετε ότι οι υποχρεωτικές σας στάσεις ή παρεκτροπές ως πεζός, για να μην εμποδίσετε μια παρέα Κινέζων που βγάζει φωτογραφίες, γίνουν περισσότερες, μη διερωτηθείτε γιατί. Σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμό, στις 15 Ιουνίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας αεροπορική πτήση από την Σαγκάη προς την Αθήνα.

Η αεροπορική σύνδεση, που θα διαρκέσει, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, διοργανώνεται από τη Shanghai Worker International Travel Service, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανωτές ταξιδίων της Κίνας και αποσκοπεί στη διευκόλυνση της μετακίνησης επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πραγματοποιείται μία πτήση εβδομαδιαίως προς την Αθήνα. Τα group επισκεπτών θα συμμετέχουν σε πακέτα που περιλαμβάνουν την Αθήνα, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τα Μετέωρα.

Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάη, που είναι κομβικής σημασίας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού, συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, κ. Πάνου Λειβαδά, στην Κίνα, με εκπροσώπους μεγάλων οργανωτών ταξιδίων της χώρας.

«H ενεργοποίηση της γραμμής αυτής είναι μια σημαντική εξέλιξη στην τουριστική σύνδεση των δύο κρατών και το πρώτο βήμα στη λειτουργία νέων απευθείας πτήσεων και από άλλες πόλεις της Κίνας», είπε ο κ. Λειβαδάς.

Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού είναι η καθιέρωση μόνιμης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κίνας – Ελλάδας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ