Τα Coffee Island έβαλαν τα καλά τους

Article featured image
Article featured image

Η Coffee Island  παίρνει τη μεγάλη απόφαση και αλλάζει. H εταιρεία επαναπροσδιορίζει την εταιρική της ταυτότητα, παραμένοντας όμως πιστή στη φιλοσοφία και την ιδιαίτερή της κουλτούρα, που τόσο αγκαλιάστηκε από την τοπική αγορά.

Το φυτό, ο κόκκος, το ταξίδι, η σταγόνα, η φλόγα, το φλιτζάνι: όλα μαζί συνθέτουν το νέο λογότυπο, που με μοντέρνο σχεδιασμό και σημειολογική προσέγγιση μάς ταξιδεύει στα διάφορα στάδια δημιουργίας του καφέ και τελικά της Coffee Island.

Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, το νέο αρχιτεκτονικό ύφος των καταστημάτων της Coffee island, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το παγκοσμίως γνωστό και καταξιωμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Κούρκουλα-Κοκκίνου, μετατρέπει τα καταστήματά της γνωστής αλυσίδας σε μία ελκυστική συσκευασία του τελικού προϊόντος, του καφεκοπτείου Coffee Island. Στην Κύπρο το πρώτο κατάστημα με τη νέα εταιρική ταυτότητα και το αρχιτεκτονικό σχέδιο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Φεβρουάριο του 2014.

Η επιτυχημένη ανανέωση των σύγχρονων καφεκοπτείων της, έρχεται σε μια σημαντική στιγμή για την Coffee Island, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο 183 καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Ρουμανία, το οποίο διαμορφώνει κουλτούρα γύρω από τον καφέ, μετατρέποντας την κατανάλωσή του σε απολαυστική συνήθεια και καθημερινό statement.

Στην Κύπρο η Coffee Island, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή τους λάτρεις του καφέ, έχει καταφέρει να εξελιχτεί, από το 2009 που βρίσκεται στο νησί, σε ένα δυνατό δίκτυο franchise που αποτελείται από 27 καταστήματα σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή άλλα τρία καταστήματα.



Η dream team της Coffee Island

Η ιστορία

Η Coffee Island ξεκίνησε την πορεία της το 1999 με ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο στο κέντρο της πόλης της Πάτρας. Από τότε η Coffee Island έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο franchise 183 καταστημάτων στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Αλβανία. Το 2010, στα καταστήματα εντάχθηκαν αρμονικά οι υπηρεσίες coffee-on-the-go υιοθετώντας το σημερινό concept συνύπαρξης καφεκοπτείου με δυνατότητα σερβιρίσματος ροφημάτων σε όρθιους και διερχομένους.

Στην Ελλάδα ξεχωρίζουν τα 80 καταστήματα της αλυσίδας στην Αθήνα, τα πρώτα 9 καταστήματα στην Θεσσαλονίκη, καθώς και 64 καταστήματα σε επαρχιακές πόλεις.

Στην Κύπρο η Coffee Island έχει δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο 27 καταστημάτων που διαμορφώνουν κουλτούρα γύρω από τον καφέ. Από το 2006 η εταιρία διαθέτει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία, ώστε να προμηθεύει τα καταστήματα της αλυσίδας της με μία μεγάλη ποικιλία καφέδων. Το 2012 οι μονάδες παραγωγής διπλασιάστηκαν και οι αποθήκες επεκτάθηκαν ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα στα πλαίσια της συνεχόμενης επέκτασης του δικτύου της.

Το μεγάλο στοίχημα της αλυσίδας είναι σήμερα η εξάπλωση στη Ρουμανία και την Αλβανία. πέραν των πρώτων καταστημάτων που λειτουργούν ήδη από τον Αύγουστο του 2012 στην πόλη της Τιμισοάρα και από τον Μάιο του 2013 στα Τίρανα αντίστοιχα, καθώς επίσης και η εξάπλωση του δικτύου ευρωπαϊκές χώρες και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ