Πωλείται η Ελαφόνησος

Article featured image
Article featured image

Στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ως δημόσια προς πώληση περιουσία -κοινώς, στο σφυρί- έχει μπει το όμορφο νησί της Ελαφονήσου που βρίσκεται νότια της Πελοποννήσου.

Οι διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιδρούν και κάνουν λόγο για επερχόμενη οικολογική καταστροφή σε μια περιοχή προστατευμένη από το δίκτυο Natura.

Να σημειωθεί ότι το 2013 η Guardian είχε εντάξει την Ελαφόνησο στην πρώτη θέση με τις δέκα ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος, ενώ τιμητική πρωτιά της έχει δώσει και το TripAdvisor, μετά από ψηφοφορία τουριστών που πέρασαν τις διακοπές τους στο μαγευτικό νησί.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο το γερμανικό περιοδικό «Geo Saison», ένα από τα εγκυρότερα έντυπα τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, σε πολυσέλιδο αφιέρωμά του,  χαρακτήρισε την Ελαφόνησο «επίγειο παράδεισο» εντάσσοντάς τη στις «δέκα πιο ονειρεμένες παραλίες στον κόσμο, δίπλα στο Μπαλί, στη Χαβάη και τις Μαλδίβες».

Ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Παναγιώτης Ψαρομμάτης έστειλε επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ και στον υπουργό Οικονομικών αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Ελαφονήσου, αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι και φορείς του νησιού είμαστε κάθετα αντίθετοι στο ξεπούλημα του Σίμου, του Σαρακίνικου ή οποιασδήποτε άλλης δημόσιας έκτασης της Ελαφονήσου. Με κάθε τρόπο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε το μοναδικό και ευαίσθητο φυσικό μας περιβάλλον. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν επενδυτή που στο όνομα της όποιας "αξιοποίησης" ή οικονομικού ανταλλάγματος θα θίξει τον δημόσιο χαρακτήρα των μαγευτικών μας παραλιών». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ