Τρώει πόρτα στη Γερμανία

Article featured image
Article featured image

Σε persona non grata φαίνεται πως μετατρέπεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για πολλούς Γερμανούς, αλλά και Τούρκους που ζουν στη Γερμανία μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο ορυχείο. Χιλιάδες πολίτες τουρκικής καταγωγής έχουν εξαγγείλει διαδήλωση για το Σάββατο, οπότε ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κολωνία. Παράλληλα, ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ, αλλά και πολιτικοί συμβουλεύουν τον Ερντογάν να μην επισκεφθεί τη Γερμανία.

Η Ερντογάν είχε προγραμματίσει την επίσκεψη στην Κολωνία προσκεκλημένος της Ενωσης Ευρωπαίων-Τούρκων Δημοκρατών. Ο Τούρκος πρωθυπουργός φιλοδοξούσε να μετατρέψει την επίσκεψη σε προεκλογική καμπάνια μεταξύ των συμπατριωτών του που κατοικούν μόνιμα στη Γερμανία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν τον Αύγουστο στην Τουρκία, αφού φέτος είναι η πρώτη φορά όπου οι Τούρκοι της Γερμανίας θα μπορέσουν να ψηφίσουν για τις εκλογές που θα γίνουν στη χώρα καταγωγής τους.



Ολα αυτά όμως προγραμματίζονταν πριν την κατάρρευση του ορυχείου, η οποία προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Ετσι, αντί για την πανηγυρική υποδοχή που περίμενε, ο Ερντογάν θα βρεθεί αντιμέτωπος με διαδηλώσεις και συνθήματα εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, η Κολωνία ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Τουλάχιστον 10.000 άτομα φαίνεται πως έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση με σύνθημα «Λέμε όχι στον Ερντογάν» την οποία διοργανώνει η Κοινότητα Αλεβιτών Γερμανίας. 

Σύμφωνα μάλιστα με την τοπική εφημερίδα Kolner Stadt-Anzeiger, ο ίδιος ο Δήμαρχος της Κολωνίας Γιούργκεν Ρότερς συμβούλευσε τον Ερντογάν, να ματαιώσει την επίσκεψη ενώ στο ίδιο πνεύμα κινούνται και άλλοι Γερμανοί πολιτικοί.


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ