Celebrate Football

Article featured image
Article featured image

H ψυχαγωγική-εκπαιδευτική ποδοσφαιρική έκθεση «Celebrate Football - The Carlsberg Football Experience», με 3,000 αυθεντικά, συλλεκτικά και ιστορικά ποδοσφαιρικά αντικείμενα, παρουσιάζει στο κοινό της Κύπρου την εξέλιξη του «Βασιλιά των Σπορ» μέσα από τις δεκαετίες.

 

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τον κάθε επισκέπτη να θαυμάσει την ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να δει από κοντά χιλιάδες αντικείμενα. Από την πρώτη ημέρα η επισκεψιμότητα στο χώρο του Annex 3, στο  The Mall of Cyprus, φάνηκε να ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Την Πέμπτη 24 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή των εγκαινίων από τον παγκόσμιο κυπελλούχο με την ομάδα της Αργεντινής το 1978, Οσβάλντο Αρντίλες.

Ο διοργανωτής του «Celebrate Football - The Carlsberg Football Experience» ανέφερε ότι η έκθεση καταλαμβάνει ένα εμβαδόν 1100 τετραγωνικών μέτρων και ο μέσος όρος που χρειάζεται κάποιος για να την απολαύσει είναι 75 λεπτά.

Στην έκθεση θα δεις

-Περισσότερα από 100 υπογραμμένα αυθεντικά προϊόντα μεγάλων μορφών του ποδόσφαιρου.

-Πέραν των 2,000 ιστορικών και μοντέρνων αντικειμένων που αφορούν στο ποδόσφαιρο.

-Περισσότερα από 20 εκπαιδευτικά βίντεο και ψυχαγωγικά βίντεο.

-Πέραν από 50 ιστορίες που αφορούν την στρογγυλή θεά.

-Παιχνιδότοπος για τους φιλάθλους κάθε ηλικίας.

-Μοναδικές ρετρό εμφανίσεις εθνικών ομάδων και συλλόγων της Ευρώπης από το 1950 μέχρι σήμερα.

-Αυθεντικές φανέλες, υπογραμμένα παπούτσια και πληροφορίες για θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

-Η εξέλιξη του ποδοσφαιρικού παπουτσιού με αυθεντικά παπούτσια από το 1930 μέχρι σήμερα.

-Μια ξεχωριστή συλλογή από μπάλες όλων των Παγκοσμίων Κυπέλλων από το 1930 μέχρι σήμερα.

-Υπογραμμένες μπάλες  και εμφανίσεις από τους ποδοσφαιριστές μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

-Αφίσες, μασκότ, φωτογραφίες, βίντεο και πολλά άλλα αναμνηστικά δώρα από ιστορικές αναμετρήσεις και παγκόσμιες διοργανώσεις.



 

Αρκετοί μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδοσφαίρου, είχαν μέχρι στιγμής την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική ποδοσφαιρική εμπειρία, να μετρήσουν την ταχύτητα του σουτ τους και να αναμετρηθούν σε μεταξύ τους αγώνες, 1 vs. 1, στο cage football και στο ποδοσφαιράκι.

Μεγάλη εντύπωση προκαλούν στους επισκέπτες η συλλογή των προγραμμάτων από επίσημους αγώνες της Εθνικής Κύπρου από το 1950, καθώς και το περίπτερο του ΠΑΣΠ με συλλεκτικές φανέλες της Εθνικής Κύπρου και διεθνών αντιπάλων της.

Αρκετοί είναι και αυτοί που ενθουσιάζονται με την πρώτη σφυρίχτρα που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στο ποδόσφαιρο, αλλά και όσοι αγγίζουν και φωτογραφίζονται με το πιστό αντίγραφο του τροπαίου του Παγκόσμιου Κυπέλλου.



 

Μέσα από την έκθεση μπορεί κάποιος να μάθει πώς ξεκίνησε η κίτρινη και κόκκινη κάρτα, το πέναλτι, πώς τα τέρματα πήραν τη σύγχρονη μορφή τους και γενικά να διευρύνει τις γνώσεις του γύρω από το ποδόσφαιρο μέσα από γραφήματα, βίντεο και ξεναγήσεις.

Στο χώρο της έκθεσης υπάρχουν συνοδοί/ξεναγοί που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα εκθέματα σε δύο γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά).

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί, ποδοσφαιρικά κουίζ και ψηφοφορίες με έπαθλα.

Μέγας Χορηγός: Άλφα Ασφαλιστική

Χορηγός: Megabet Plus

Υποστηρικτής: Signway

Αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας: Sigmalive Sports

Annex 3, The Mall of Cyprus, Λευκωσία, Δευτέρα-Παρασκευή 15.00-21.00, Σαββατοκύριακο 10.00-21.00 (μέχρι 1η Ιουνίου). Πληροφορίες 77777040, www.celebratefootball.com ή στο facebook page.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ