Άφαντα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Article featured image
Article featured image

Με μικροπροβλήματα ξεκίνησε η σημερινή εκλογική διαδικασία, καθώς πολλά μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν πήγαν στα εκλογικά κέντρα και από νωρίς το πρωί η αστυνομία τους αναζητά προκειμένου να προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει ούτε ένα μέλος εφορευτικής επιτροπής, κάτι το οποίο σημειώθηκε και σε εκλογικό κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Με προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε τρία εκλογικά τμήματα του δήμου Καλαβρύτων. Ειδικότερα, στο 279 εκλογικό τμήμα της κοινότητας Κέρτεζης και στο 283 εκλογικό τμήμα της κοινότητας Κρυονερίου, καθυστέρησε το άνοιγμα της κάλπης, λόγω αργοπορίας της δικαστικών αντιπροσώπων.

Επίσης, στο 313 εκλογικό τμήμα της κοινότητας Πλανητέρο καθυστέρησε η έναρξη της ψηφοφορίας, διότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος είχε ξεχάσει την σφραγίδα.

Δεν ενημερώθηκαν ποτέ

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό και στον α΄ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών πολλά ήταν τα μέλη των εφορευτικών που δεν ενημερώθηκαν ποτέ, καθώς το χαρτί για κάποιο λόγο δεν έφτασε ποτέ στα χέρια τους. Μάλιστα αυτοί ήταν και οι άτυχοι που πήγαν να ψηφίσουν και έμαθαν πως θα πρέπει να μείνουν εκεί μέχρι το τέλος της καταμέτρησης, αφού τα ονόματά τους είχαν «μαρκαριστεί» από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Συγκεκριμένα επειδή είναι σύνηθες πλέον τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να μην παρουσιάζονται στα εκλογικά κέντρα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μαρκάρουν τα ονόματα των μελών στους εκλογικούς καταλόγους και μόλις αυτοί πηγαίνουν να ψηφίσουν τους ενημερώνουν πως είναι στην εφορευτική επιτροπή και θα πρέπει να παραμείνουν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης. Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να παραμείνει καλείται η αστυνομία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ