Λύσεις θέλουμε όχι καταγγελίες

Article featured image
Article featured image

Μήνυμα στο κυπριακό πολιτικό σύστημα και στην ΕΕ για τις αδυναμίες της έστειλαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές σύμφωνα με τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ), ο οποίος εκφράζει τη θέση ότι οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματα και δεν ανέχονται πλέον τη διγλωσσία και τη δημαγωγία.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚ εκφράζει τη θέση ότι «οι πολίτες ζητούν ειλικρινή κίνητρα συμμετοχής και έχουν συγκεκριμένες προσδοκίες από τα κυπριακά κόμματα». Πολλοί ψήφισαν με την αποχή τους αναφέρει, προσθέτοντας ότι «δεν ανέχονται πλέον τη διγλωσσία και τη δημαγωγία. Θέλουν λύσεις στα προβλήματα, όχι καταγγελίες».

Είναι κρίσιμο, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ, «να προχωρήσει πιο αποτελεσματικά η ευρωπαϊκή ενοποιητική διαδικασία», θέμα για το οποίο οι κυπριακές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια. Η άνοδος της ακροδεξιάς αναφέρει, «δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές διακηρύξεις αλλά με υψηλό βαθμό συναίνεσης και δέσμευσης για αποφασιστικά βήματα υλοποίησης της πολιτικής που οδηγεί στην `περισσότερη ΕΕ`».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ