Μασάζ από πύθωνες [βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Είχατε μία δύσκολη ημέρα και χρειάζεστε οπωσδήποτε μία χαλαρωτική αγκαλιά; Νιώθετε τους μυς πιασμένους και έχετε ανάγκη από ένα μασάζ που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά; Στο ζωολογικό κήπο της πόλης Σεμπού στις Φιλιππίνες οι ανάγκες σας αυτές μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία να έχουν πάνω τους τέσσερις γιγάντιους πύθωνες Βιρμανίας να τους σφίγγουν για 15 λεπτά. Και μάλιστα όλο αυτό στην εκπληκτική τιμή των 0,50 δολαρίων που είναι το εισιτήριο εισόδου του ζωολογικού κήπου.

Ο επισκέπτης ξαπλώνει σε ένα πατάκι από μπαμπού, καθώς φύλακες του ζωολογικού κήπου τον ενημερώνουν σχετικά με τη διαδικασία. Στη συνέχεια, βγάζουν τους τέσσερις πύθωνες - που ονομάζονται Μισέλ, Γουόλτερ, Ιτζέι και Ντάνιελ - έξω από τα κλουβιά τους και τους βάζουν πάνω στον επισκέπτη.

Δεδομένου ότι έχετε τέσσερα γιγάντια φίδια πάνω σας, καλό θα ήταν να διατηρήσετε μία ευγενική, επαγγελματική σιωπή και να τους αφήσετε να κάνουν τη δουλειά τους. Αν και το πιθανότερο είναι να μην μπορείτε καν να μιλήσετε, αφού το συνδυασμένο βάρος τους φτάνει τα 550 κιλά.

Η κίνηση των φιδιών ωστόσο, είναι ήρεμη και θεραπευτική, σύμφωνα με τους ειδικούς. «Στην αρχή , οι επισκέπτες αισθάνονται φόβο, αλλά τελικά τους αρέσει. Είναι σαν μασάζ με τα χέρια αλλά ταυτόχρονα δροσιστικό λόγω των ψυχρόαιμων φιδιών» επισημαίνει ο Τζοβάνι Ρομαράτε, Διευθυντής του ζωολογικού κήπου.

Αλλά τι είναι αυτό που τελικά σταματάει τους πύθωνες από το να σας κάνουν μεζέ;

Τεχνικά, τίποτα. Απλά πριν το μασάζ ο κάθε πύθωνας ταΐζεται με 10 κοτόπουλα που συνήθως τους κόβουν την όρεξη.

Ωστόσο όπως επισημαίνουν οι ειδικοί υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες:

-Δεν φωνάζετε για βοήθεια: Το φίδι μπορεί να αισθανθεί τις δονήσεις σας και να νομίζει ότι είστε θήραμα ή αρπακτικό, ανάλογα με το περιβάλλον. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.

-Δεν τα φυσάτε: Η αίσθηση για τα φίδια είναι σα να τα τσιμπάς και αυτή είναι μια πολύ κακή ιδέα, διότι ακόμα κι αν δεν πεινάνε, δε το έχουν σε τίποτα να σας πιέσουν μέχρι θανάτου.

 


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ