Ελέυθερος ο Δώρος

Article featured image
Article featured image

Ελεύθερος αφέθηκε στις 9 χθες το βράδυ ο  γνωστός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκτελεστικός διευθυντής της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), Δώρος Πολυκάρπου, που η Αστυνομία συνέλαβε γύρω στις 4.30 το απόγευμα και τον μετέφερε στις Κεντρικές Φυλακές, για ένα μη αποπληρωμένο, εξώδικο πρόστιμο 160 ευρώ για παράνομη στάθμευση το 2007  από τον Δήμο Λευκωσίας(!)

Η απελευθέρωσή του έγινε μετά από πέντε σχεδόν ώρες, παρά τις εντολές του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, ότι θα αφηνόταν άμεσα ελεύθερος.

 

Η σύλληψή του έγινε στον χώρο κράτησης απαγορευμένων μεταναστών στη Μενόγεια, όπου μετέβη γύρω στις 4 το απόγευμα για να επισκεφθεί κρατούμενους. Για την επίσκεψή του, είχε ενημερώσει από το πρωί, με γραπτή επιστολή του, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Διευθυντή του χώρου κράτησης απαγορευμένων μεταναστών στη Μενόγεια και την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μετά τη σύλληψή του, η σύζυγος και δικηγόρος του Νικολέτα Χαραλαμπίδου, ζήτησε να τον δει και να αποπληρώσει το πρόστιμο, αλλά δεν της επέτρεψαν να τον δει.

Ο Δώρος Πολυκάρπου, δήλωσε στο Sigmalive ότι η Αστυνομία, τον μετέφερε στις Κεντρικές Φυλακές δεμένο οπισθάγκωνα με χειροπέδες και τον τοποθέτησαν σε πτέρυγα με βαρυποινίτες. Πρόσθεσε όμως ότι το προσωπικό των Φυλακών, του φέρθηκε καλά.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ