Ο Ομπάμα προετοιμάζει το έδαφος για Χίλαρι

Article featured image
Article featured image

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε ότι η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν «πολύ αποτελεσματική» ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ εκτός των άλλων πρόσθεσε ότι είναι και «φίλος» με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.

 

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Ομπάμα ρωτήθηκε τη γνώμη του για την Κλίντον, η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη των προτιμήσεων για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, χωρίς όμως η ίδια να έχει αποκαλύψει τις προθέσεις της.

«Η Χίλαρι και εγώ είμαστε φίλοι», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος που το 2008 ήταν αντιμέτωπος με την Κλίντον για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών. Στη συνέχεια διόρισε την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

«Πιστεύω ότι επειδή διεξήγαμε την πιο μακρά εκστρατεία για το χρίσμα στην ιστορία και επειδή οι ομάδες μας ήταν αντιμέτωπες σε πολιτικό επίπεδο εξακολουθεί να υπάρχει η άποψη ότι όταν έγινε υπουργός Εξωτερικών ήταν λίγο σαν αναγκαστικός γάμος», εκτίμησε ο Ομπάμα, διαψεύδοντας ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Επαινώντας την πίστη και την αποτελεσματικότητα της Κλίντον ως υπουργού Εξωτερικών, ο Αμερικανός Πρόεδρος επεσήμανε ότι εκείνη θα αποφασίσει αν θα διεκδικήσει την προεδρία του 2016.

«Δεν γνωρίζω τι θα κάνει, αλλά γνωρίζω ότι αν αποφασίσει να είναι υποψήφια για την προεδρία θα είναι πολύ αποτελεσματική», υπογράμμισε ο Ομπάμα, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου 2017.

«Είχα την ευκαιρία να έχω εξαιρετικούς ανθρώπους στο πλάι μου, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και είναι αποτελεσματικά, όπως εκείνη, ο αντιπρόεδρος (Τζο) Μπάιντεν και ο επιτελάρχης μου Ντένις Μακντόου», επεσήμανε ο πρόεδρος.

Η Χίλαρι Κλίντον, 66 ετών, βρίσκεται στην καλύτερη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών και να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι η σύζυγός του Μισέλ δεν θα είναι ποτέ υποψήφια για τον Λευκό Οίκο, εκτός κι αν επέμβουν ... εξωγήινοι.

Όταν ρωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε αν η σύζυγός του σε 10 χρόνια του ανακοίνωνε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ομπάμα απάντησε: «Θα έλεγα τι έχετε κάνει στη σύζυγό μου; Γιατί, κατά τη γνώμη μου, ένας εξωγήινος θα έχει καταλάβει το σώμα της».

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ένα πράγμα και αυτό είναι ότι η Μισέλ δεν θα είναι υποψήφια για κάποιο αξίωμα», υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Από την πλευρά της η ίδια η Μισέλ Ομπάμα είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2011 ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τα βήματα του συζύγου της. «Ένα από τα πράγματα που μαθαίνουμε καθώς μεγαλώνουμε είναι ποια είναι τα δυνατά μας σημεία και ποια τα ενδιαφέροντά μας. Και για εμένα (τα ενδιαφέροντά μου) είναι άλλα από την προεδρία», είχε πει.


Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ