Εσύ κοιμάσαι και το συναίσθημα δουλεύει [Περίεργα συναισθήματα ενώ κοιμόμαστε]

Article featured image
Article featured image

Eίναι πολύ πιθανό, ορισμένες φορές να βιώνεις περίεργα πράγματα κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία σε αφήνουν με ένα αίσθημα σύγχυσης, χωρίς να καταλαβαίνεις γιατί.

Δεν είναι κάτι για το οποίο χρειάζεται να ανησυχείς. Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα foxnews.com, η οποία ζήτησε τη γνώμη των ειδικών σε θέματα ύπνου, προκειμένου να «αποκωδικοποιήσει» τα περίεργα που συμβαίνουν... ενώ εσύ κοιμάσαι!

1. Νιώθεις ότι πέφτεις στο κενό

Γνωστό αλλιώς και ως υπνικός ή υπναγωγικός σπασμός. Πρόκειται για ένα ακούσιο τίναγμα (γνωστό και ως μυοκλονική κρίση ή μυοκλονικός σπασμός), το οποίο συμβαίνει όταν κάποιος μεταβαίνει σε κατάσταση υπναγωγίας. Οι υπνικοί σπασμοί βιώνονται από σχεδόν όλους τους ανθρώπους όταν κοιμούνται κουρασμένοι ή όταν κάνουν ανήσυχο ύπνο.

2. Υπνική παράλυση

Ξυπνάς το πρωί και συνειδητοποιείς ότι δε μπορείς να κινήσεις μια ομάδα μυών, ή ότι δε μπορείς να μιλήσεις. Στην ουσία, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο με τον υπνικό σπασμό. Ο εγκέφαλος ξυπνά προτού φύγει η παράλυση που συνοδεύει το βαθύ ύπνο.

3. Υπνοβασία

Οι υπνοβάτες, βγαίνουν από την κατάσταση ύπνου σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να κινείται το σώμα τους, αλλά όχι αρκετά για να ξυπνήσει ο εγκέφαλός τους.

4. Παραμιλάς στον ύπνο σας

Περίπου το 5% των ενηλίκων παραμιλά κατά τη διάρκεια του ύπνου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής του Ύπνου. Η πλειοψηφία των «συνομιλιών» διαρκεί κατά μέσο όρο 30 δευτερόλεπτα.

5. Επαναλαμβανόμενα όνειρα

Τα όνειρα είναι ένας τρόπος, με τον οποίο ο εγκέφαλος αξιολογεί τα πράγματα που πρέπει να επεξεργαστεί, προτού τα αρχειοθετήσει ως μνήμες. Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα μπορεί να εμφανίζονται με άλυτα ψυχολογικά προβλήματα που ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να λύσει.

6. Σεξ στον ύπνο

Σε μια μελέτη του πανεπιστημίου Health Network του Τορόντο, που έγινε σε περισσότερους από 800 ασθενείς σε ένα ειδικό κέντρο για διαταραχές ύπνου, περίπου το 8% των συμμετεχόντων ανέφερε περιστατικά sexsomnia, δηλαδή να βλέπουν ότι κάνουν σεξ με κάποιον ενώ κοιμούνται.

7. Νιώθεις ότι έγινε έκρηξη μέσα στο κεφάλι σου

Είναι τόσο τρομακτικό, όσο ακούγεται. Εντελώς ξαφνικά, το άτομο ξυπνά έχοντας ακούσει ένα πολύ δυνατό θόρυβο, σαν να έχει γίνει έκρηξη, σαν να είδε ένα πολύ δυνατό φως... ή σαν να εξερράγη το ίδιο το κεφάλι του. Στην πραγματικότητα δεν έχει γίνει τίποτε από αυτά.


Πηγή: Zougla

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ