Κατηγορείται ότι ετοιμάζει λύσεις

Article featured image
Article featured image

Για κλείσιμο του Κυπριακού, παρά τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, κατηγορεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο Αντιπρόεδρος του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Φαρούκ Λόλογλου, εκτιμώντας ότι το βήμα θα γίνει πριν τις εκλογές του 2015.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Today Zaman, ο Λόλογλου είπε ότι υπάρχουν δύο επικείμενοι κίνδυνοι με τεράστιες συνέπειες για την Τουρκία οι οποίοι κρύβονται στο πίσω μέρος του μυαλού του Ταγίπ Ερντογάν. «Ο ένας είναι το κλείσιμο του Κυπριακού, με οποιοδήποτε τρόπο. Θα προχωρήσει σε λύση ασχέτως με τα συμφέροντα των Τ/κ. Το άλλο είναι το αρμενικό ζήτημα. Ο Ερντογάν έδωσε συλλυπητήρια στους Αρμενίους για να ανοίξει το δρόμο για μια τελική απολογία», είπε.

Ανέφερε ότι πολύ πιθανόν το βήμα για το Κυπριακό να είναι το πρώτο και θα ακολουθήσει η απολογία προς τους Αρμενίους. «Και τα δύο θα γίνουν πριν τις γενικές εκλογές του 2015. Μετά θα γυρίσει και θα δελεάσει τον τουρκικό λαό λέγοντάς τους `Κοιτάξτε, είμαι ένας γενναίος ηγέτης, έλυσα δύο μεγάλα ζητήματα που κανείς δεν τόλμησε να τα προσεγγίσει προηγουμένως. Το ένα συνεχίζεται για 100 χρόνια και το άλλο είναι στις πλάτες μας για πάνω από 50 χρόνια. Τώρα είμαστε ένα καλύτερο και πιο ισχυρό έθνος», κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ