Τραγωδία στη Σάμο

Article featured image
Article featured image

Μια μητέρα με το μωρό στην αγκαλιά της είναι ανάμεσα στους 22 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένους νεκρούς μετανάστες, μετά το σημερινό τραγικό ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας ανοιχτά της Σάμου. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο.

Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέλεξαν σώοι. Νωρίτερα, οι δύτες που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών που αγνοούνταν από τα ξημερώματα όταν βυθίστηκε η βάρκα στις οποίες επέβαιναν, εντόπισαν μέσα στο κουφάρι του σκάφους εγκλωβισμένους. 

Ηδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ και έχουν μεταφερθεί οι σοροί συνολικά 22 ατόμων στο νοσοκομείο Σάμου, μεταξύ αυτών και τριών παιδιών.

Από τους διασωθέντες οι 32 είναι άντρες, 3 είναι γυναίκες και ένα μικρό παιδί που μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ έξι άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ