Σείεται το Τόκιο

Article featured image
Article featured image

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) στο ανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας κι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της πρωτεύουσας Τόκιο. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της χώρας, δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:58 τοπική ώρα (23:18 ώρα Κύπρου) και είχε επίκεντρο το νησί νζου Οσίμα, ενώ το εστιακό της βάθος ήταν 160 χλμ.

Σύμφωνα με την ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, η οποία διέκοψε την κανονική ροή του προγράμματός της για να μεταδώσει τις πρώτες πληροφορίες για το σεισμό, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι σιδηροδρομικοί συρμοί διέκοψαν τη λειτουργία τους για να ελεγχθούν οι σιδηροτροχιές, ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιβραδύνθηκε, ιδίως σε υπερυψωμένα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων στο Τόκιο.

Όπως είναι γνωστό, η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια γεωγραφική περιοχή όπου τέμνονται τέσσερις τεκτονικές πλάτες και όπου κάθε χρόνο καταγράφεται πάνω από το 20% των ισχυρότερων σεισμικών δονήσεων στη Γη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ