Πέθανε ο Σείχης της Λεύκας

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε στη 1.30 το μεσημέρι ο Σεΐχης Ναζίμ της Κύπρου, ηγέτης του σουνιτικού τάγματος Νακσιμπεντί, ευρύτερα γνωστός ως Σεΐχης της Λεύκας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωσή του το «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο εγγύς Ανατολή αναφέρει ότι ο Σεΐχης τύγχανε θεραπείας από τις 17 Απριλίου λόγω οξέως αναπνευστικού προβλήματος, καρδιακής ανεπάρκειας και απεβίωσε από την ανεπάρκεια βασικών οργάνων. Νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Είχε γεννηθεί στη Λάρνακα στις 21 Απριλίου 1922, ήταν ο ηγέτης του σουνιτικού τάγματος Νακσιμπεντί της Κύπρου και το 2011 είχε χρίσει διάδοχό του το γιο του Μεχμέτ Αντίλ. Παντρεμένος με τέσσερα παιδιά, ο Σεΐχης Ναζίμ μιλούσε τουρκικά, αραβικά, αγγλικά και ελληνικά, προστίθεται.

Σε μήνυμά του ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου αναφέρει ότι ο τ/κ «λαός» έχασε ένα δικό του άξιο άνθρωπο, φίλο και αδερφό, γνωστή θρησκευτική μορφή παγκοσμίως, που ταυτίστηκε με τη Λεύκα, απ` όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο και την ανθρωπότητα, οι οποίες δεν θα ξεχαστούν.

Τουρκοκυπριακά ΜΜΕ μεταδίδουν πως δεκάδες πιστοί στο Σεΐχη Ναζίμ βρίσκονταν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ενώ στις 16.30 θα υπάρξει προσευχή για τον αποθανόντα στο τζαμί Σελιμίγιε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ