Γυαλιά ηλίου με φίλτρα τύπου instagram

Article featured image
Article featured image

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα διάφορα φίλτρα που χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το instagram προσφέρουν στις φωτογραφίες που βγάζουμε περισσότερο χρώμα και καλαισθησία, πιο τσαχπίνικο φωτισμό, γερές δόσεις νοσταλγίας ακόμη και παροδικά αισθήματα ευφορίας. 

Φαίνεται όμως ότι η εποχή που θα μπορούμε να φιλτράρουμε όχι μόνο τις φωτογραφίες μας αλλά και τις πραγματικές εικόνες γύρω μας έχει φτάσει. Η εταιρεία Tens λανσάρει τα φιμέ γυαλιά ηλίου IndieGoGo, μέσα από τα οποία ο κόσμος φαίνεται ακριβώς όπως μια φωτογραφία του Instagram ή μια εικόνα polaroid. Όπως το θέτει η ίδια η εταιρεία, «η πραγματική ζωή μέσα από ένα φωτογραφικό φίλτρο».

Οι Marty Bell, Kris Reid και Tom Welsh είναι οι τρεις φίλοι πίσω από την Tens. Η ιδέα τους γεννήθηκε το καλοκαίρι του 2012, κατά τη διάρκεια ενός road trip στη Σκωτία. Μη έχοντας τίποτα άλλο να κάνουν παρά να μιλούν για το μέλλον τους, η ιδέα προέκυψε σε κάποιο σημείο ενός τεράστιου αυτοκινητόδρομου. Σήμερα και δύο μόλις χρόνια μετά, οι τρεις νεαροί αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι μιας και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα 80.000 δολάρια κέρδος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ