Το ανδρικό πρόσωπο αντέχει τις γροθιές

Article featured image
Article featured image

Το ανδρικό πρόσωπο διαμορφώθηκε και πλάστηκε για να αντέχει τις γροθιές, έδειξε μελέτη Αμερικανών επιστημόνων που έγινε σε κρανία αυστραλοπιθήκων που έζησαν πριν από 4-5 εκατομμύρια χρόνια.

 Όπως γράφουν τα Νέα, αναδημοσιεύοντας περίληψη της μελέτης από την επιθεώρηση Biological Reviews, το πρόσωπο και οι γνάθοι αυτών των προγόνων μας ήταν ισχυρότερα στις περιοχές που είναι πιθανότερο να δεχθούν πλήγμα με γροθιά.

 Έτσι συμπεραίνουν ότι το ανδρικό κρανίο έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιεί τους τραυματισμούς από γροθιές.

«Με άλλα λόγια, τα ανδρικά πρόσωπα διαφέρουν από τα γυναικεία επειδή τα τμήματα του κρανίου που μπορεί να υποστούν κάταγμα στους τσακωμούς είναι μεγαλύτερα στους άνδρες» εξηγεί ο Ντέβιντ Κάριερ του Πανεπιστημίου της Γιούτα στο Σολτ Λέικ Σίτι, πρώτος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Ο Κάριερ επισημαίνει ότι η ενίσχυση των ευπαθών περιοχών του κρανίου συνέπεσε με την αλλαγή των αναλογιών του χεριού έτσι ώστε να μπορεί να κλείσε σε γροθιά και να χρησιμοποιηθεί ως όπλο.


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ