«Το χειρότερο αιματοκύλισμα του πολέμου στο Ιράκ»

Article featured image
Article featured image

Όταν εικόνες όπως αυτές έρχονται εν έτει 2014 στο φως της δημοσιότητας είναι για να διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν το μίσος και ο φανατισμός να τυφλώνουν τους ανθρώπους σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τους μετατρέπουν στα πιο άγρια θηρία της φύσης.

Οι παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν ομαδικές εκτελέσεις ιρακινών στρατιωτών και δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Welayat Salahuddin από την ισλαμιστική οργάνωση ISIL (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Λεβαντίνης - ΙΚΙΛ).  

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνουν τα ίδια του στελέχη του ΙΚΙΛ, τα θύματά τους είναι 1700 Ιρακινοί στρατιώτες, οι οποίοι πυροβολήθηκαν στην επαρχία Salahuddin, βόρεια της Βαγδάτης.

H Washington Post αναφέρει πως η αυθεντικότητα του υλικού έχει επιβεβαιωθεί από τον αξιωματούχο Lt. Gen. Qassim al-Moussawi και κάνει λόγο για «το χειρότερο αιματοκύλισμα στην ιστορία του ταραχώδους πολέμου στο Ιράκ».

Από την άλλη, οι Νew York Times αναφέρουν πως ακόμη δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον τεράστιο αυτό αριθμό μιας και οι αναφορές για την περιοχή Salahuddin όπου υποτίθεται πως έγιναν οι εκτελέσεις είναι ελλιπείς.

Η επιβεβαίωση της αυθεντικότητας του υλικού ενδέχεται να κλιμακώσει τις συγκρούσεις στο διαιρεμένο Ιράκ, δεδομένου ότι το ΙΚΙΛ απαρτίζεται από σουνίτες αντάρτες, σε μία χώρα όπου η πλειοψηφία είναι σιίτες.

Ο ισχυρότερος πνευματικός ηγέτης Αγιατολάχ Σιστάνι  έχει καλέσει τους πιστούς να πάρουν τα όπλα κατά του ΙΚΙΛ, με χιλιάδες εθελοντές να έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Ιράκ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να αντισταθούν στους τζιχαντιστές ενώ παράλληλα οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ προετοιμάζονταν να εξαπολύσουν αντεπίθεση εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών που έχουν καταλάβει πολλές περιοχές στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η  σημερινή ανακοίνωση του απολογισμού από την πλευρά του ιρακινού στρατού ανέφερε πως οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 279 «τρομοκράτες» τις τελευταίες 24 ώρες. 

\


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ