Έρχεται μίνι καύσωνας!

Article featured image
Article featured image

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αέριο στο air condition, βάλτε στο ψυγείο μπόλικο νερό να παγώνει και γιατί όχι, κτυπήστε καμιά αδειούλα για μια εξόρμηση ως την πιο κοντινή παραλία. Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις προβλέψεις της σελίδας Weather Forecast Cyprus, μέσα στις επόμενες μέρες έρχεται ο πρώτος μίνι καύσωνας του καλοκαιριού.

 

Θα θέλατε να μάθετε που οφείλεται αυτό το φαινόμενο; Αντικυκλώνας στην περιοχή της Αγγλίας (Η) ευνοεί την «κατάβαση» ψυχρών αέριων μαζών στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα μέχρι και την Ισπανία. Αυτό όμως φέρνει ζεστό καιρό στην Κύπρο διότι οι ψυχρές αέριες μάζες πιέζουν τις πιο θερμές αέριες μάζες από Αφρική να ακολουθήσουν μια ανοδική πορεία προς την περιοχή μας, ανεβάζοντας έτσι τη θερμοκρασία, η οποία στο εσωτερικό θα χτυπήσει 40άρια -κυρίως την Πέμπτη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να παρουσιαστεί και αραιή σκόνη λόγω του ρεύματος αέρα από Αφρική.

Το θετικό όμως είναι ότι το φαινόμενο αυτό θα είναι σύντομο (η επιρροή θερμών αερίων μαζών) διότι οι ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν ανατολικότερα και θα εκτοπίσουν τις θερμές αέριες μάζες. Ως εκ τούτου, από το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει (στα κανονικά για την εποχή επίπεδα) και θα δροσίσει. Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούμε από βορειοδυτικό ρεύμα αέρα, πιο ψυχρό, το οποίο θα ρίξει τη θερμοκρασία.


Πηγή: Weather Forecast Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ