Η Λεμεσός και οι 33 παραλίες της

Article featured image
Article featured image

Όταν έπεσε στα χέρια μας πριν από δύο καλοκαίρια η έκδοση για τις 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου, είχαμε ενθουσιαστεί απίστευτα. Τόσο ωραίες φωτογραφίες και τόσο σχολαστική πληροφόρηση για τις γνωστές και κυρίως για τις άγνωστες παραλίες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας, πρώτη φορά βλέπαμε. Και παρόλο που αρχικά πιστέψαμε ότι ο Αντρέας Παπαδόπουλος, ο συγγραφέας και φωτογράφος του βιβλίου θα κατάγεται μάλλον απ’ εκεί και γι’ αυτό έφτιαξε το βιβλίο, εντούτοις διαψευστήκαμε πανηγυρικά. Μόλις έχει ετοιμάσει και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα αντίστοιχο βιβλίο-οδηγό και για τις παραλίες της επαρχίας Λεμεσού!

 

Ξεκινώντας από την Ακτή του Κυβερνήτη και καταλήγοντας στο Πισσούρι, στο βιβλίο-οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της ακτογραμμής της πανέμορφης επαρχίας Λεμεσού.

Το κείμενο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά τους για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης. Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν παρθεί από ψηλά αλλά και επίγεια, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη.

Στο βιβλίο δίνονται επίσης πληροφορίες για τους τέσσερις κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους της επαρχίας, τις αρχαίες πόλεις-βασίλεια της Αμαθούντας και του Κουρίου και των κάστρων Λεμεσού και Κολοσσίου.

Το βιβλίο προβάλλει την ομορφιά της περιοχής, και παράλληλα ενημερώνει τον αναγνώστη για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και τους κρυμμένους θησαυρούς που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει.

Οι φωτογραφίες άλλοτε ξεκουράζουν χάρη στις γραφικές και ρομαντικές παραλίες που απεικονίζουν, άλλοτε απαθανατίζουν το ευρύ φάσμα των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και άλλοτε μαγεύουν μέσα από την ατίθαση φύση που συχνά χαρακτηρίζει το παράκτιο μέτωπο της επαρχίας Λεμεσού.

Η κυκλοφορία

Το 100 σελίδων βιβλίο, με διαστάσεις 23Χ22 εκατοστά, σύντομα θα κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα, ταυτόχρονα σε τρεις εκδόσεις, Αγγλικά, Ελληνικά και Ρωσικά, με μαλακό και σκληρό εξώφυλλο.

Η παρουσίαση

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Ριχάρδος», στο Χαρουπόμυλο, στη Λεμεσό, την Τρίτη 24 Ιουνίου, στις 19.30.

Η έκθεση φωτογραφίας

Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των παραλιών και της ακτογραμμής της επαρχίας Λεμεσού, οι οποίες θα εκτίθενται στον υπαίθριο χώρο του Κάστρου Λεμεσού από την ημέρα της παρουσίασης έως τις 6 Ιουλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και την παρουσίαση του βιβλίου θα τελέσει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, κ. Μάριος Δημητριάδης.

Περισσότερες πληροφορίες admin@discoveringcyprus.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ