Λάβε κι εσύ μέρος στο παγκύπριο πρωτάθλημα SUP

Article featured image
Article featured image

Λάβε μέρος στο πρώτο παγκύπριο πρωτάθλημα SUP 2014 και αγωνίσου για μια θέση στον ελληνικό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στον Ισθμό της Κορίνθου!

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου SUP Race 2013 τον περασμένο Οκτώβριο, η KiteMed επιστρέφει με τη διοργάνωση του 1ου Παγκύπριου Πρωτάθληματος SUP 2014 και με τρεις αγώνες σε Λάρνακα και Λεμεσό.

Οι απανταχού όρθιοι σανιδοκοπηλάτες, 9 μήνες μετά το 1o SUP event στη Κύπρο, επιστρέφουν στο ίδιο «σημείο», στο «The Spot», στην παραλία Κίτι / Σοφτάδες στη Λάρνακα, για το πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, την Κυριακή 06 Ιουλίου.

Με τη σανίδα και το κουπί ανά χείρας, την εμπειρία και τους βαθμούς του πρώτου αγώνα, αθλητές και διοργανωτές ανανεώνουν το ραντεβού τους, για τις 07 Σεπτεμβρίου 2014, στην πόλη της Λεμεσού και συγκεκριμένα στο «Windsurfers on Tour Station», στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοικού Κέντρου Λεμεσού όπου θα φιλοξενήσουν το δεύτερο αγώνα της χρονιάς.

Το πρωταθλήμα ολοκληρώνεται με τον τρίτο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στις 5 Οκτωβρίου 2014, στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε, στο «The Spot». Ένας αγώνα που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και θα κρίνει όχι μόνο τους πρωταθλητές Κύπρου αλλά και τους τυχερούς νικητές (κατηγορίας 12’6’’ και κατηγορία 14’0”) που θα ταξιδέψουν μέχρι την Κόρινθο για να λάβουν μέρος, στον τελευταίο αγώνα του 4ου Hellenic SUP CUP 2014, τον Διάπλου του ιστορικού Ισθμού της Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014.

Το μέγεθος... μετράει!

Μπορεί δικαίωμα συμμετοχής στο 1ο Cyprus SUP Cup 2014 έχουν όλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου, το φύλο, όμως, η ηλικία και ο εξοπλισμός θα καθορίσουν την συμμετοχή των αθλητών στην αντίστοιχη κατηγορία. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαγωνιστούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και παίδων αναλόγως του μεγέθους της σανίδας τους!

1η κατηγορία - Μέγεθος Σανίδας μέχρι 12’6’’

2η κατηγορία - Μέγεθος Σανίδας από 12’7” μέχρι 14’0”

3η κατηγορία - FUN - Στην κατηγορία FUN, περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη τύπου surf-wave ανεξαρτήτως μεγέθους.

Τα φουσκωτά σκάφη, θα εντάσσονται στις κατηγορίες που ανήκουν σύμφωνα με τον τύπο τους και το μήκος τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, τις δηλώσεις συμμετοχής, τους όρους και κανονισμούς του αγώνα παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή www.kitemed.com.

Τι είναι το SUP;

Το SUP ή αλλιώς Stand Up Paddle Surfing - Όρθια Σανιδοκωπηλασία, έχει τις ρίζες του αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αρχαίες φυλές στην Αφρική και τη Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, όρθοι ή γονατιστοί, για να ταξιδέψουν ή να βρουν τροφή. Η μοντέρνα όμως έκδοση γεννήθηκε στην Πολυνησία και εξελίχθηκε στη Χαβάη.

Σήμερα, το SUP είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο με αρκετούς επώνυμους αθλητές, αστέρες του Hollywood, πολιτικούς και επώνυμους να δηλώνουν φανατικοί του αθλήματος, το οποίο ονομάζεται και social sport αφού πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να κωπηλατούν πάνω στα paddleboards τους, να συνομιλούν μεταξύ τους, να γυμνάζονται περιμένοντας να πιάσουν το επόμενο κύμα.

Βίντεο από το περσινό, 1ο SUP Race 2013:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ