Οι πέντε καινοτόμες ομάδες του Mahallae

Article featured image
Article featured image

Πέντε ιδέες που εξελίχθηκαν από ομάδες που ασχολούνται με την κοινωνική καινοτομία, έχουν βραβευθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας χρηματοδότησης, που στόχο είχε την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων σε Κύπρο και Ευρω-Μεσόγειο.

Η πλατφόρμα Mahallae μέσα από τις κοινωνικές προκλήσεις της, προσκάλεσε άτομα και ομάδες που ασχολούνται με την κοινωνική καινοτομία να υποβάλουν ιδέες και λύσεις που να έχουν άμεση σχέση με την τεχνολογία και να βασίζονται σε θέματα που απασχολούν τις κοινότητες της περιοχής.

Μιλώντας για τις Προκλήσεις, η Ελλάδα Ευαγγέλου, εκ μέρους της ομάδας του Μαχαλλέ σημειώνει: «Η διαδικασία επιλογής των καλύτερων προτάσεων συμπεριέλαβε την συμμετοχή του κοινού, και μπορείτε την παρακολουθήσετε στην πλατφόρμα Μαχαλλέ».

Οι ιδέες που θα προχωρήσουν στο στάδιο της υλοποίησης είναι, το i-Vee ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα που προωθεί και ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, το YuBiz, διαδικτυακή πλατφόρμα με στόχο τη νεανική επιχειρηματικότητα, το WE-ME, πλατφόρμα και εφαρμογή για τηλέφωνο που συνδέει γυναίκες για mentoring, το Socialholic Typewriter, συλλογική πλατφόρμα για μικρο-λογοτεχνία και τέλος, το Hands on Famagusta, μια υβριδική και συμμετοχική πλατφόρμα που εξερευνεί το μελλοντικό πρόσωπο της περιοχής Αμμοχώστου.

Το Mahallae παρουσιάστηκε στο κοινό τον Μάρτιο 2014 και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη UNDP-ACT και τους εταίρους της, με τη στήριξη της USAID.

Περισσότερες πληροφορίες στο elladaeva.ee@gmail.com και στις σελίδες www.mahallae.org και Facebook page.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ