Στην πυρά, στην πυρά

Article featured image
Article featured image

Σαραντάρια και βάλε αναμένεται να κτυπήσει η θερμοκρασία από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Αύριο και το Σάββατο ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 και να αγγίξει τους 41 ακόμα και 42 βαθμούς.

Ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Σταύρος Βασιλειάδης, δήλωσε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ότι αυτό οφείλεται σε θερμές αέριες μάζες που επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο και που θα προκαλέσουν σημαντικά υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. 

Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα αναμένεται να ανέλθει στους 39 βαθμούς. Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί, αλλά, θα συνοδεύεται, ωστόσο, με αύξηση της υγρασίας.

Προστασία

Σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κατάστασης θέτουν σε εφαρμογή οι ιατρικές Υπηρεσίες και συστήνουν αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο, της άσκοπης διακίνησης, της βαριάς σωματικής άσκησης, χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, ελαφρύ ντύσιμο, ελαφρά διατροφή και λήψη πολλών υγρών.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως βρέφη, ηλικιωμένους και εγκυμονούσες.


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ