Μυστήρια που… σοκάρουν

Article featured image
Article featured image

Το «Devil's Knot» είναι μια δραματοποιημένη εκδοχή των αληθινών γεγονότων που σημάδεψαν την Αμερικανική ύπαιθρο το 1993, με την υπόθεση που είναι γνωστή ως «Memphis Three».

Τρία οκτάχρονα αγόρια εξαφανίστηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Γουέστ Μέμφις του Άρκανσο, για να βρεθούν την επόμενη μέρα νεκρά, δεμένα και κακοποιημένα.

Οι Αστυνομικές Αρχές πιστεύουν ότι έπεσαν  θύματα κάποιας περίεργης παραθρησκευτικής οργάνωσης. Ένα μήνα μετά συλλαμβάνουν τρεις νεαρούς, αφού ο ένας από τους τρεις, ο οποίος είναι άτομο με νοητική υστέρηση, ομολόγησε πως αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τις δολοφονίες  των παιδιών. Στη δίκη που ακολούθησε καταδικάστηκαν οι δύο εκ των τριών σε ισόβια και ο τρίτος σε θάνατο.

Βασισμένος στο βιβλίο της Mara Leveritt, ο Αρμενο-αιγύπτιος σκηνοθέτης Atom Egoyan τοποθετεί ηθοποιούς πρώτης γραμμής, όπως την Reese Witherspoon (Mud) στο ρόλο της μάνας ενός εκ των θυμάτων, τον Colin Firth (Gambit) στο ρολό ενός ειδικού ερευνητή και πραγματογνώμονα και τον Dane DeHaan («The Amazing Spider-Man 2») σε έναν μυστηριώδη ρολό – μπαλαντέρ, μπλέκοντας το δράμα με τη ρεαλιστική απεικόνιση των συμβάντων.

Mάθε τις ώρες και τις αίθουσες προβολής στο Time Out Cyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ