Ο πόλεμος της Amazon με τους εκδότες

Article featured image
Article featured image

Σε ανοικτό πόλεμο φαίνεται να βρίσκεται η Amazon με τους εκδοτικούς οίκους αρκετών χωρών λόγω των παράλογων απαιτήσεών της, με τελευταίο μέτωπο αυτό της Μ. Βρετανίας, καθώς, όπως αναφέρει το BBC επιδιώκει να εξασφαλίσει ευνοϊκότερους όρους στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων με τους βρετανικούς εκδότες.  

Μάλιστα ο διαδικτυακός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon, διεκδικεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δικαίωμα να εκτυπώνει μόνη της τα βιβλία που εξαντλούνται, εφόσον οι εκδότες δεν της παρέχουν επαρκές στοκ, ενώ παράλληλα, απαιτεί από τους εκδότες τις ίδιες προνομιακές τιμές που προσφέρουν και σε άλλους διανομείς.  

Η εταιρεία Amazon, αναφέρει το δημοσίευμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υποδομές και τον εξοπλισμό που διαθέτει για «εκτυπώσεις-on-demand» και θα ζητά από τους εκδότες να της παραδίδουν τα εξαντλημένα βιβλία στην ψηφιακή τους μορφή.  

Αρκετοί είναι ήδη οι εκδοτικοί οίκοι που κατηγορούν την Amazon για bullying με βάση τις απαιτήσεις της και προειδοποιούν ότι αυτές οι πρακτικές απειλούν το σύνολο της «εκδοτικής βιομηχανίας».  

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ