Είμαστε πολλές!

Article featured image
Article featured image

Μέχρι να ανοίξω τη τηλεόραση το Σάββατο το βράδυ, δεν γνώριζα πως έγιναν επεισόδια το απόγευμα στη Λευκωσία. Ιδέα δεν είχα. Στη πλατεία Ελευθερίας και μέχρι τον Δημοτικό Κήπο όλα ήταν όμορφα, ήταν χαρούμενα και αισιόδοξα. Όλα ήταν γεμάτα ελπίδα πως ο κόσμος -στην Κύπρο- εξελίσσεται. Πηγαίνει μπροστά και απαγκιστρώνεται από παρωχημένες ιδέες και άλογες φοβίες.

 

Επειδή πάρκαρα κοντά στο ΟΧΙ, είδα τα εμπνευσμένα πανό αλλά δεν φαντάστηκα πως οι άνθρωποι της εκκλησίας θα επιχειρούσαν να σπάσουν το κλοιό των αστυνομικών και με καδρόνια θα επιχειρήσουν να τους ανοίξουν τα κεφάλια -όπου «σπάω» αντικαταστήστε με «ανοίγω» και τούμπαλιν, το νόημα ωστόσο θα παραμείνει το ίδιο (tres sick).

Στη πλατεία Ελευθερίας που λες, όλοι ήμασταν μια παρέα και ο ενθουσιασμός μεγάλος. Πολλοί γνωστοί, αρκετοί φίλοι που συναντηθήκαμε εκεί ο καθένας με τις δικές του προσδοκίες, ελπίδες και κίνητρα για αυτή την εκδήλωση. Δεν πήρα μέρος στη πορεία για να υπερασπιστώ τη σεξουαλική ταυτότητα κάποιων. Ήμουν εκεί για να προασπίσω τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων μας. Αν δυο άνθρωποι όταν είναι μαζί νιώθουν χαρά, ευτυχία, συντροφικότητα, συναισθηματική και σεξουαλική ολοκλήρωση, γιατί θα πρέπει το χρώμα του δέρματος, η καταγωγή, η θρησκεία ή το φύλο να αποτελέσει τροχοπέδη; Γιατί η εικόνα που έχουν κάποιοι για τον κόσμο θα πρέπει να περιορίσει την εικόνα που έχουμε οι υπόλοιποι; Κάποτε η εκκλησία έκαιγε θεραπευτές γιατί τους θεωρούσε μάγους και σκότωνε για να πείσει πως η Γη είναι επίπεδη. Τι πρέπει να γίνει για να πειστεί πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη; Σε μια αγάπη που δεν χωράει σε νόρμες και προδιαγραφές.

 





Ο Ησαΐας ανέφερε έξω από το Προεδρικό πως όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφράσουμε τις απόψεις μας αρκεί να το κάνουμε με ευπρέπεια. Που ήταν η ευπρέπεια στο «ΟΧΙ»; Πού ήταν η ευπρέπεια στα αναγραφόμενα πάνω στα πανό συνθήματα; Πού ήταν η ευπρέπεια στους ξυλοδαρμούς και στους προπηλακισμούς;

Αν η έννοια της ευπρέπειας που έχουν κατά νου, είναι αντίστοιχη με την έννοια της αγάπης που διακηρύσσουν, προτιμώ να είμαι και εγώ μια εκ των «πεπτωκότων» και «τοιούτων» αυτής της χώρας που θα προσεύχεται όπως η εκκλησία «ανανήψει» και επιτέλους έρθει πιο κοντά στον Θεό της. Αμήν!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ