Τετραήμερο με βροχές και καταιγίδες (;)

Article featured image
Article featured image

Όπως όλα δείχνουν, θα κάνουμε τετραήμερο με κακοκαιρία, δυνατή βροχόπτωση και καταιγίδες. Τουλάχιστον για Παρασκευή και Σάββατο, αφού Κυριακή και Δευτέρα τα πράγματα φαίνεται να καλυτερεύουν.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (03&04/06) ο καιρός ζεσταίνει και αυτό λόγω ενός θερμικού χαμηλού βαρομετρικού που βρίσκεται νότια της Ελλάδας, με τον άνεμο να κινείται αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται στην Κύπρο υψηλές νεφώσεις, ζέστη, αλλά και σκόνη από Αφρική.

Το φαινόμενο αυτό θα κρατήσει δύο ημέρες αφού στη συνέχεια το χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί πιο βορειοανατολικά, προς Τουρκία...

Από Πέμπτη (05/06), ο καιρός δείχνει να αλλάζει.

 

Πάνω στον χάρτη και συγκεκριμένα στα αριστερά βλέπετε τον αζορικό αντικυκλώνα (υψηλή πίεση Η) που ανηφορίζει πιο βόρεια (η ακριβής θέση του είναι νοτιοδυτικά της Ισπανίας) και ευνοεί με την κίνηση αυτή την είσοδο ψυχρών αερίων μαζών στην Ευρώπη. Οι μάζες αυτές θα φτάσουν μέχρι και την περιοχή μας και ως εκ τούτου θα έχουμε αποκοπή ψυχρής λίμνης στην ανώτερη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας έτσι έντονη αστάθεια και προκαλώντας βροχές, τοπικές καταιγίδες, πιθανόν χαλαζόπτωση και πτώση της θερμοκρασίας -από Πέμπτη και μετά.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούμε να είμαστε και 100% σίγουροι, αφού πρώτον διανύουμε μια μεταβατική περίοδο σε ότι αφορά στον καιρό (δεν είμαστε δα και στον Γενάρη η Φλεβάρη που είναι πιο ξεκάθαρες οι προβλέψεις) και δεύτερο γιατί έχουμε μέρες ακόμα ως το weekend, οπότε για να έχουμε μια πιο ασφαλή πρόβλεψη θα ‘ταν σωστό να περιμένουμε 1-2 μέρες ακόμα -έστω κι αν με βάση τους χάρτες φαίνεται όντως πως θα έχουμε μια αρκετά έντονη βροχόπτωση, κυρίως Παρασκευή και Σάββατο.

Για σήμερα Τρίτη, θα έχουμε ηλιοφάνεια με υψηλές αραιές νεφώσεις και δυτικούς-νοτιοδυτικούς ανέμους, 3-4 μποφόρ και πολύ τοπικά, στα νότια, μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 30-31 στο εσωτερικό, 27-28 στα νότια και νοτιοανατολικά και 25-26 στα δυτικά.

Όπως προαναφέραμε, από σήμερα θα αρχίσει να εμφανίζεται στην ατμόσφαιρα και η σκόνη.

Θα επανέλθουμε σύντομα μόλις υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το τι μας επιφυλάσσει ο καιρός...


Πηγή: Weather Forecast Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ