Ζητούνται ιδέες για πράσινη τεχνολογία

Article featured image
Article featured image

Την έναρξη του «CleanLaunchpad», του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού διαγωνισμού ιδεών στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας (cleantech) σε Ελλάδα και Κύπρο ανακοίνωσε η Chrysalis LEAP, με τη χορηγία και συνεργασία της ΕΥ Cyprus.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός διοργανώνεται από το «Climate-KIC», την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κλιματική καινοτομία. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι η Ουγγαρία, η Γερμανία, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Δανία και η Ολλανδία.

Η Chrysalis LEAP θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από Ελλάδα και Κύπρο μέχρι και τις 23 Αυγούστου. Έπειτα, θα γίνει επιλογή 10 ιδεών που θα συμμετέχουν στο «bootcamp» που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 13-14 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει mentoring, μαθήματα από έμπειρους επαγγελματίες, networking και προετοιμασία για τον εθνικό τελικό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

Στον εθνικό τελικό οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπροστά σε κριτική επιτροπή που θα δώσει χρηματικό έπαθλο στις τρεις καλύτερες ομάδες και την ευκαιρία να συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Οκτωβρίου στη Βαλένσια στην Ισπανία.

Ο μεγάλος νικητής του CleanLaunchpad θα λάβει το ποσό των 10,000 ευρώ. Οι ιδέες που θα καταλάβουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση θα κερδίσουν τα ποσά των 5,000 ευρώ και 2,500 ευρώ αντίστοιχα.

Εκτός από τα χρηματικά έπαθλα, στους τρεις πρώτους νικητές θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα acceleration του Climate-KIC που περιλαμβάνει 18μηνη επιχειρηματική εκπαίδευση και που θα τους επιτρέψει να αναπτύξουν και να εμπορευματοποιήσουν την ιδέα τους χρησιμοποιώντας μέχρι και 95,000 ευρώ έκαστος ως αρχικό κεφάλαιο.

Για πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και για συμπλήρωση αιτήσεων πατήστε εδώ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ