«Η Ελλάδα κάνει comeback»

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα αρχίζει να αντιστρέφει την εις βάρος της κατάσταση εξέφρασε μιλώντας σε συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής στη Φιλαδέλφεια ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν.

«Η Ελλάδα κάνει comeback. Η αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχής της χώρας θα βοηθήσει στο να εκτιναχθεί η ελληνική οικονομία αλλά και να αλλάξει η γεωπολιτική κατάσταση στη Μεσόγειο».

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Philadelphia Inquirer, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και ιδιαιτέρως στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τονίζοντας πως πρέπει να ανοίξει ξανά.

Στο σημείο αυτό δέχθηκε βροχή χειροκροτημάτων από το κοινό και συνέχισε: «Η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων της ελληνικής κληρονομιάς στην Τουρκία είναι αναγκαία. Πρόκειται όμως για μια αμφίδρομη σχέση, αφού και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν τέτοια ελευθερία στην Ελλάδα».

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε εκτενώς και στο Κυπριακό χαρακτηρίζοντας την έλλειψη κινητικότητας στο θέμα ως «μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις» της καριέρας του.

Εξέφρασε, όμως, την αισιοδοξία του ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει μια δίκαιη λύση σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου το στάτους κβο δεν είναι πλέον αρκετό και η εύρευση λύσης θα ωφελήσει και τους δύο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ