Κόψτε το Facebook για 99 μέρες

Article featured image
Article featured image

Με τίτλο «99 Days of Freedom» μια ολλανδική εταιρεία προσκαλεί τους χρήστες του Facebook να κάνουν ένα τρίμηνο διάλειμμα και να συμμετάσχουν σε ένα αντίστροφο ψυχολογικό πείραμα μή-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, απαντώντας τακτικά σε ερωτηματολόγια, ώστε να διαπιστωθεί σε ποιό βαθμό η αποχή από το κοινωνικό δίκτυο, επηρεάζει τη ψυχολογία τους.

 Όπως αναφέρει το Time, η ιδέα προέκυψε ως απάντηση στα πρόσφατα νέα για το σκανδαλώδες ψυχολογικό πείραμα που διεξήγαγε το Facebook εν αγνοία των χρηστών του. Νέα που προκάλεσαν, δικαιολογημένα, ένα μεγάλο κύμα αρνητικών αντιδράσεων κατά του κοινωνικού δικτύου από το κοινό, τον τύπο και τους ειδικούς.

 Οι ιθύνοντες αυτής της ιδιότυπης μη κερδοσκοπικής καμπάνιας που εμπνεύστηκε η ολλανδική εταιρεία επικοινωνίας 'Just', έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν παροτρύνουν τον κόσμο να διαγράψει τους λογαριασμούς τους.

 «Το Facebook είναι μια απίστευτη πλατφόρμα, και όλοι μας δηλώνουμε αφοσιωμένοι χρήστες. Όμως θεωρούμε ότι υπάρχουν προφανή οφέλη και από μια μετριασμένη χρήση του, και αυτό στοχεύουμε να αποδείξουμε με τη συγκεκριμένη έρευνα».  

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα στοιχεία της Just, οι 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook ξοδεύουν καθημερινά περίπου 17 λεπτά στην πλατφόρμα, κατά μέσο όρο. Αθροιστικά αυτό σημαίνει ότι μια τρίμηνη αποχή από το Facebook θα προσφέρει τουλάχιστον 28 ώρες ελεύθερου χρόνου στους συμμετέχοντες. 


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ